Матицина, Панасенка та Проценка можуть позбавити депутатських мандатів

3.09.2015, 18:00 Переглядів: 4 545

Матицина, Панасенка та Проценка можуть позбавити депутатських мандатів

Під приціл громадського руху “Чесно” потрапили кременчуцькі депутати Полтавської облради

Більше третини депутатів Полтавської облради - кандидати на відкликання. Вони не відвідували засідання ради та комісій. Такі результати моніторингу громадським рухом “Чесно”.

 

За законом, якщо депутат пропустив понад 50% засідань сесії чи постійної комісії протягом року, його можна позбавити мандату (ст. 37, ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад").

 

До числа кандидатів на відкликання потрапив депутат-списочник від “Партії Регіонів” кременчужанин Володимир Матицин. Він пропустив більше 50% засідань постійних комісій протягом 2011-2014 року.

 

Матицина, Панасенка та Проценка можуть позбавити депутатських мандатів

  

Традиційно депутати гірше відвідують засідання постійних комісій, ніж сесії, тому за результатами засідань комісій кандидатів на відкликання більше.

 

Варто зауважити, що робота не є поважною причиною для відсутності на засіданнях Ради чи комісії. Хоча за свою участь у місцевому самоврядуванні депутати не отримують грошей від держави. Згідно з законом, роботодавець звільняє депутата на час проведення сесій та засідань постійної комісії від виконання своїх обов’язків (ст. 32 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”).

 

Більшість прогульників у Полтавській облраді саме мажоритарники, які представляють інтереси мешканців конкретного округу.

 

Матицина, Панасенка та Проценка можуть позбавити депутатських мандатів

 

За даними громадського руху, 100% прогульник депутат-мажоритарник з Кременчуцького району Ігор Проценко, який балотувався від УНП, а нині депутат від “Совісті України” пропустив у 2014 році всі засідання облради та комісій з питань екології та раціонального природокористування.

 

“Как причины пропусков? Было изменение места работы в связи с переездом в город Киев. Поэтому, когда я работал в Полтаве, то вопросы решались гораздо проще, и, практически, я не пропускал. Вот и вся причина. Так как я наемный работник, то на том этапе мне не удалось договориться с руководством по поводу посещения. Сейчас мы нашли в этом вопросе взаимопонимание. Уступить мандат - мысль правильная, хорошая, я думал. Но не сдал мандат, потому что нашел взаимопонимание с руководством и в этом году я уже пропускаю гораздо меньше”, - зазначив депутат про виконання своїх обов'язків руху "Чесно".

 

При цьому депутат Проценко говорить, що підтримує вимоги закону щодо відкликання прогульників, а балотуватися до облради наступного скликання вже не буде.

 

Ще один депутат-мажоритарник Іван Панасенко з Кременчуцького району. Депутат обраний від УНП, згодом перейшов в УДАР.

 

Депутат переконує, що мав поважні причини, коли не приходив на сесії ради, але які саме - не пригадує.

 

“Це могли бути тільки поважні причини - інших у мене не буває, - зазначив І.Панасенко. - Сьогодні ми маємо 2015 рік, а то був 2011-й і говорити з абсолютною точністю я не беруся. Але ще раз вам повторюю і за такі слова відповідаю: у мене для того, щоб бути відсутнім на сесії обласної ради, можуть бути тільки поважні причини. Все”.

 

Стосовно відвідуваності постійних комісій поважною причиною для Івана Панасенка є те, що йому просто нецікаво туди ходити.

 

“А тут я скажу конкретніше, що під час засідань комісій мені нецікаво з приводу того, як веде себе керівництво комісії, - зазначив народний обранець. - Як вони дають під козирьок або давали під козирьок тим “папірєднікам”. Я відверто просто не хочу йти на такі засідання комісій. Я про це діло сказав один раз голові комісії, що голова комісії веде комісію так, як в управлінні коглоспу: Ми посовєтовалісь і я решила”.

Довідково: Громадський рух Чесно – це ініціатива, започаткована представниками 12 громадських організацій у 2011 році, рівно за рік до чергових парламентських виборів в Україні. Символом Руху став часник - засіб дезінфекції та боротьби з “нечистою силою” у політиці. Рух не підтримує жодного політика чи політичну силу. Мета діяльності руху - забезпечення прозорої та доброчесної влади, запровадження нових європейських стандартів в українській політиці.


Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх