1680 бійців та їхніх рідних на Полтавщині оздоровили за рахунок обласного бюджету

9.12.2015, 11:41 Переглядів: 1 503

Обласну програму оздоровлення демобілізованих бійців продовжать і на 2016 рік

Полтавщина стала першою і єдиною областю в Україні, яка запровадила власну програму оздоровлення демобілізованих учасників АТО та їхніх родин. Як повідомляє прес-служба Полтавської облдержадміністрації, на це виділили понад 7,5 мільйонів гривень. За словами директора Департаменту праці та соціального захисту населення Людмили Корнієнко, левова частка цих коштів - понад 6 мільйонів гривень - це кошти обласного бюджету.

 

З місцевих бюджетів виділили 1 мільйон 478 тисяч гривень. Найбільше залучено коштів місцевих бюджетів у Пирятинському, Шишацькому та Чутівському районах.

 

— Станом на 1 грудня було оздоровлено 1680 демобілізованих учасників бойових дій та членів їхніх родин, — розповіла Людмила Корнієнко. — Це 84 відсотки бійців, які виявили бажання відпочити у курортних та санаторних закладах області. До 1 січня ми плануємо стовідсотково оздоровити учасників АТО, які повернулися додому під час першої, другої та третьої хвилі демобілізації.

 

1680 бійців та їхніх рідних на Полтавщині оздоровили за рахунок обласного бюджету

 

Нині обласна влада готується відправляти на відпочинок бійців, які демобілізуються під час четвертої хвилі. За даними обласного військкомату, йдеться про 2 тисячі бійців, які повернуться додому в лютому наступного року.

 

Керівник Центру допомоги учасникам АТО, учасник антитерористичної операції Валерій Довженко, зауважив, що на шляху повернення до мирного життя важливий відпочинок із дружиною та дітьми.

 

Наступним кроком у процесі реабілітації демобілізованих бійців є санаторно-курортне лікування у рамках державної програми і за державний кошт.

 

Цього року для оздоровлення за цією програмою на область виділили 134 путівки. Щоправда, у самих учасників бойових дій виникли нарікання на роботу двох санаторіїв (це заклади не на Полтавщині), які були відібрані на державному рівні.

 

Також Валерій Головко запропонував звернутися до центральних органів влади з пропозицією замінити путівки на оздоровлення адресною фінансовою допомогою учасникам АТО.

 

1680 бійців та їхніх рідних на Полтавщині оздоровили за рахунок обласного бюджету

 

— На жаль, є прикрі випадки, коли виділяються путівки, приїздить учасник АТО — і, на жаль, не отримує тієї допомоги, якої потребує. До речі, коли Президент вручав квартири родинам загиблих бійців, він наголошував, що не квартирами потрібно забезпечувати, а коштами. Щоб родина сама обирала, де саме вона хоче придбати житло — на первинному чи на вторинному ринку. Те ж стосується і оздоровлення: сам учасник АТО, отримавши кошти, повинен вибирати, на якому курорті хоче відпочити, яка якість послуг його влаштовує. Власне, так, як ми це робили в області, коли бійці самі обирали санаторій, де вони хотіли відпочити з родиною. Якщо необхідно, то винесемо це питання і на сесію обласної ради, щоб це було звернення депутатського корпусу, — заявив Валерій Головко.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Допомога військовим:

Акція "Телеграфа" на допомогу українським військовим. Ми закликаємо кременчужан надати посильну допомогу нашим солдатам.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх