За скаргою Піддубної комісія адвокатури завела дисциплінарну справу на Ульянова

14.03.2016, 13:33 Переглядів: 6 029

За скаргою Піддубної комісія адвокатури завела дисциплінарну справу на Ульянова

Розгляд дисциплінарної справи призначено сьогодні

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури (КДКА) Полтавської області завела дісціплінарну справу на адвоката Руслана Ульянова, який є депутатом міськради (БПП) за скаргою депутата Оксани Піддубної («Укроп»). Рішення дисциплінарної комісії виклала на своїй сторінці в Фейсбук Оксана Піддубна.

 

«06 січня 2016 року на засідання комісії з питань екології, регулювання земельних відносин, містобудування та архітектури у ході спілкування безпосередньо зі мною пан Ульянов заявив що (далі цитата) «...Корбан має сидіти!». Це грубе порушення Правил адвокатської етики згідно ч.1 ст.11 Закону України про адвокатську діяльність.

 

Особисто моя думка щодо цієї ситуації принципова: скільки людей – стільки й думок, але виносити свою упереджену думку на велику аудиторію, як мінімум, некоректно, а якщо ти при цьому ще й представник Феміди, тим паче, адже повинен знати хоча б основу адвокатської етики».

 

У скарзі Оксана Піддубна пише, що публічна заява Руслана Ульянова щодо Корбана “паплюжить поведінку адвоката”. 

 

Розглянути скаргу мають сьогодні, 14 березня, та визначити, чи притягувати адвоката, на якого написана скарга, до дисциплінарної відповідальності. 

 

КДКА, порушуючи дисциплінарну справу, дійшла висновку, що в діях Руслана Ульянова “вбачаються ознаки дисциплінарного проступку, передбаченого ч.2 ст. 34 Закону України “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”, оскільки порушуються вимоги ст. 12 Правил адвокатської етики”. 

 

Стаття 12 Правил має назву “Повага до адвокатської професії”, зокрема, вона визначає, що принципу поваги “потрібно дотримуватись у всіх сферах діяльності адвоката: професійній, громадській, публіцистичній та інших”. І далі: “Адвокат не повинен вчиняти дій, спрямованих на обмеження права особи на захист, професійних прав адвокатів, незалежності адвокатської професії, честі, гідності та ділової репутації своїх колег, підрив престижу адвокатури та адвокатської діяльності”. 

 

Руслан Ульянов повідомив “Телеграфу”, що не згоден з рішенням КДКА Полтавської області стосовно порушення проти нього дисциплінарної справи. І подав скаргу на її рішення до Вищої кваліфікаійно-дисциплінарної комісії адвокатури. 

 

Руслан Ульянов просить Вищу КДКА скасувати рішення КДКА Полтавської області про порушення проти нього дисциплінарної справи. 

 

На засіданні постійної депутатської комісії з питань екології, регулювання земельних відносин, містобудування та архітектури Кременчуцької міської ради 06 січня 2016 року я не здійснював адвокатську діяльність, а був присутній на зазначеній комісії, як її голова,” - зазначив Руслан Ульянов у своїй скарзі.

 

На думку Руслана Ульянова, скарга Оксани Піддубної є “одним із засобів політичного тиску” на нього як на майбутнього її суперника на виборах до Верховної Ради України та початком кампанії з дискредитації його іміджу. 

 

У діях КДКА Полтавської області Руслан Ульянов вбачає цензуру: 

 

“КДКА Полтавської області, при порушенні відносно мене дисциплінарного провадження, взяла на себе функцію здійснення цензури та оцінки мого політичного висловлювання, як депутата міської ради та політика, щодо резонансної кримінальної справи відносно голови політичної партії «Укроп» Г. Корбана, яку деякі політики намагаються перетворити на політичну, а не кримінальну.”

 

За скаргою Піддубної комісія адвокатури завела дисциплінарну справу на Ульянова


За скаргою Піддубної комісія адвокатури завела дисциплінарну справу на Ульянова


За скаргою Піддубної комісія адвокатури завела дисциплінарну справу на Ульянова

 

Скарга Руслана Ульянова:

ULYaNOV.doc [45 Kb] (cкачиваний: 37)

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх