Дитячі казки, які приємно буде почитати дорослим

31.03.2016, 08:30 Переглядів: 8 083

Дитячі казки, які приємно буде почитати дорослим

У Всеукраїнський тиждень дитячого читання «ТелеграфЪ» підготував для кременчуцьких читачів підбірку добрих дитячих книжок, які варто перечитати дорослим. Щирі, теплі, глибокі – вони зігрівають душу і допомагають згадати як легко і приємно жити.

 

Традиційно в Україні в кінці березня – на початку квітня у бібліотеках проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Пригадайте, як давно Ви читали казки. Думаєте це виключно дитяча література? На цьому тижні ми підготували для Вас підбірку дитячих книжок про справжню дружбу, теплий дім і веселі пригоди, які не лишать байдужими не тільки малечу, але і тата з мамою.

 

Казки Туве Янссон про мумі-тролів «Країна Муммі-тролів»

 

Хто сказав, що не можна повернутися в дитинство? Ця книга справжній квиток в чудесну країну Мумідален, де живе наш давній знайомий Мумій Троль, його батьки ,фрекен Снорк, Хемуль, Нюхмумрик, Сніфф, Мю і самотня Морра. У світ, повний пригод і незабутніх відкриттів, недоступний серйозним дорослим.

Казковий світ Мумидолен, породжений дивовижною фантазією Туве Янссон, це райське містечко, повне безтурботних веселощів, любові і домашнього затишку, де завжди раді гостям і пробачають всім примхи і слабкості.

 

"Вигаданий світ моїх мумі-тролів - це світ, за яким, напевно, в глибині душі сумує кожен з нас", - пише Туве Янссон в книзі “В щасливій долині мумі-тролів”.

 

Життя мешканців Мумідален імітує життя самої сім'ї Янсон з точки зору дитини — невідомо звідки беруться продукти та предмети домашнього вжитку, сусіди мумі-тролів хоч і буркотливі, але доброзичливі. В основі художнього світу Туве Янссон лежить образ дому — дому, в якому завжди горить світло, тебе чекають близькі, готова смачна їжа і тепла постіль. Це непорушна цитадель безпеки і любові, одна думка про яку дозволяє подолати будь-які негаразди і куди завжди можна повернутися. Погодьтеся, нам всім часом не вистачає домашнього тепла і порозуміння...

 

 Дитячі казки, які приємно буде почитати дорослим

 

«Вінні-Пух і всі-всі-всі» Алана Мілна

 

Багато хто з нас з дитинства пам'ятає веселий мультфільм про ведмежа, яке ду-у-у-у-же любить мед. Книжка Алана Мілна про цього ведмедика давно стала улюбленою багатох дітей й дорослих.

 

Дитячі казки, які приємно буде почитати дорослим

 

Кожен з героїв книги про Вінні-Пуха запам'ятовується характером і чарівністю: імпульсивний Тигра, песимістичний Іа, серйозний Кенга, серйозні Кролик і Сова, скромний П'ятачок і, звичайно ж, прямий і простий Пух. Всі герої дружать один з одним і вивчають під час своїх пригод багато уроків реального життя.

 

Іронія долі полягає в тому, що Мілн був переконаний, що він не пише ні дитячої прози, ні дитячих віршів. Він звертався до дитини всередині кожного з нас. Він ніколи не читав своїх оповідань про Пуха своєму синові, Крістоферу Робіну, вважаючи за краще виховувати Крістофера на творах свого улюбленого письменника Вудхауза. Вудхауз згодом повернув Мілну цей комплімент, сказавши, що «Мілн - його улюблений дитячий письменник».

 

Дитячі казки, які приємно буде почитати дорослим 

 

 Казки Сергія Козлова про того самого «Їжачка в тумані» 

 

Казки, вірші, п'єси та пісеньки Сергія Григоровича Козлова (1939-2010) відомі читачам незалежно від їх віку. Та й сам письменник не поділяв своїх читачів на маленьких і великих, бо писав все життя одну книгу для всіх-всіх і про все-все.

 

Дитячі казки, які приємно буде почитати дорослим

 

У цій книзі Ви з задоволенням прочитаєте чудові казки Сергія Козлова про Їжачка, Ведмедика та інших персонажів: вони живуть у лісі, ходять один до одного в гості, милуються природою. Цей величезний і крихкий світ постійно змінюється, рухається, як годинник або пори року.

 

Свідками великих і малих змін стають меланхолійний Їжачок, добродушне Ведмежа, яке сприймає все сказане буквально, довірливий Заєць, полохливий і нетямущий, балакуча Лісова Миша, працьовитий Мураха та інші звірята.

 

Дивно-чарівні казки: затишні, зворушливі, трохи сумні. Вони відрізняються особливою поетичністю, створюють неповторний настрій і вчать бачити прекрасне навіть у звичайнісінькому. Така собі книга на виріст.

 

Погодьтеся, немає нічого кращого, ніж увечері з кращим другом сидіти на ганку, пити чай з малиновим варенням, дивитися на зірки і мовчати. Сутінкувати. І раптом зрозуміти, що весь минулий сонячний день і був самим справжнім миттєвим дивом. І як все-таки добре, що ви знову разом...

 

Дитячі казки, які приємно буде почитати дорослим

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх