Кременчужани при переїзді на нову адресу зі зняттям з реєстрації мають перереєструватися впродовж місяця (уточнення)

22.04.2016, 09:44 Переглядів: 4 066

Українці, які знялися з реєстрації у попередньому місці мешкання, упродовж 30 днів повинні реєструватися на новому, інакше - штраф

Кременчужани, які знялися з реєстрації за певним місцем мешкання, мають продовж місяця зареєструватися на новому місці. Згідно з постановою Кабміну №207, реєстрація місця проживання передається з Держміграційної служби у відання місцевих органів влади, аж до голови сільради.

 

Всі дані про реєстрацію будуть як і раніше міститися в Єдиному демографічному держреєстрі, який ведеться з 2012 р. Якщо перереєстрація не відбулася протягом більше, ніж 30 днів (на роботу, навчання), громадянин заплатить штраф або відбудеться попередженням.

 

Механізм. Людям не потрібно буде двічі стояти в черзі, щоб виписатися, а потім прописатися: це можна буде робити одразу за новим місцем проживання. Як і раніше, для цього обов’язкова подача оригіналів та копій документа на право володіння житлом, а також паспортів господаря житла і реєстрованого, військового квитка або приписного свідоцтва для військовозобов’язаних, та сплата адмінзбору (0,85% від мінзарплати – 11,71 грн).

 

Відповідальність. Тих, хто не має в паспорті штампу про реєстрацію (виписаний, але протягом 30 днів не прописаний) або проживає понад 30 днів не за адресою реєстрації (не стосується дачників і відрядних), будуть при виявленні попереджати, а потім – кожен раз штрафувати від 17 до 51 грн.

 

Детальніше про зміни можна почитати у самій постанові Кабміну №207.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх