Розгляд оцінки землі під Єристівський ГЗК відклали

1.06.2016, 11:00 Переглядів: 1 716

Розгляд оцінки землі під Єристівський ГЗК відклали

Депутати Кременчуцької районної ради відклали питання на доопрацювання

Депутати Кременчуцької районної ради відклали розгляд оцінки землі під Єристівський ГЗК. На сесії Кременчуцької районної ради лише один депутат проголосував за затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок ТОВ «Єристівський гірничо - збагачувальний комбінат». Лише з другої спроби депутати відклали питання на доопрацювання.

 

У разі затвердження депутатами технічної документації орендована вартість землі для Єрістівського ГЗК, яка складає 53,329 га землі, зросла б на кілька мільйонів. Зараз земля надана в оренду для сільськогосподарського користування. Якщо б депутати затвердили технічну документацію, в якій було зазначено, що земля призначена для промисловості, Пришибська громада отримала б в десятки більшу суму.

 

- Землі державної та комунальної власності, які передаються у користування, повинні мати технічну документацію нормативно-грошової оцінки для розрахунку орендної плати відповідно до податкового кодексу. До 12 відсотків від нормативно-грошової оцінки землі орендної плати. Поки не виготовлена технічна документація розрахунок орендної плати іде від середньої вартості ціни ріллі по області.

На сьогодні ціна по Єрістівському ГЗК значно менша тої, яка повинна бути запроектована технічною документацією. Земля у 53 га буде коштувати 110 тисяч грн. Після затвердження змін до технічної документації, сума повинна складати приблизно 3,5 млн. грн. На земельній комісії депутати Кременчуцької районної ради ознайомилися з технічною документацією і виявили недоліки. На мою думку, депутати хочуть більш детально ознайомитися і вивчити технічну документацію і факт виправлення зауважень, - зазначив начальник відділу Держгеокадарстру Максим Якобчук щодо переоцінки землі.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх