У Полтаві викрили колишнього правоохоронця, який поширював антиукраїнську пропаганду

10.09.2020, 12:31 Переглядів: 3 017 Коментарів: 5

Деструктивні матеріали пропагандист розміщував в інтернеті

Антиукраїнську діяльність двох сепаратистських інтернет-агітаторів блокували кіберфахівці Служби безпеки України у Полтаві та Одесі. За інформацією відомства, одним із сепаратистів виявився колишній правоохоронець. Він наразі працює в приватній охоронній структурі Полтави.


Встановлено, що відставник брав активну участь у 15 антидержавних спільнотах із загальною аудиторією у понад 1,5 мільйона учасників. У цих групах зловмисник розміщував заклики до порушення громадського порядку, зміни меж території нашої держави, виправдовував агресію Росії на півдні та сході, підтримував ідею розподілу України та приєднання окремих регіонів до Росії.


Для підготовки антиукраїнського контенту він використовував матеріали російських пропагандистських ресурсів та сайтів бойовиків. За оперативними даними, сепаратистські погляди зловмисник також намагався популяризувати серед знайомих військовослужбовців та колег по службі. 


Під час обшуків у помешканнях обох зловмисників виявили комп`ютери та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності. Наразі вилучені матеріали надіслано на експертизи.


Дії агітаторів кваліфіковано за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Одеситу наразі повідомлено про підозру. Слідчі дії тривають. У випадку доведення вини, їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: ssu.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

325
10 вересня 2020 13:02

А в "процветающие" помойки ехать жить не захотел... Любители ОПЗЖ и Путина - они такие... "Будем гадить другим, но сами в этом ... жить не будем".


31 18
1 090
10 вересня 2020 13:55

После отсидки, пусть Оно едет в Россию.

Флаг ему в руки и Бог в помощь!


27 15
199
11 вересня 2020 09:18

Не вам указывать что ему делать и как жить. Свобода слова и мысли гарантирована ему конституцией. Мы тоже не в "процветающей" эуропе живем. Ещё вопрос где большая помойка...


5 12
0
11 вересня 2020 14:02

Цитата: vsio nadoelo

Не вам указывать что ему делать и как жить. Свобода слова и мысли гарантирована ему конституцией. Мы тоже не в "процветающей" эуропе живем. Ещё вопрос где большая помойка...

следующий кандидат. В Конституции так же есть статья 17 в которой написано о суверенности и территориальной целосности. Так что перед тем как пытаться сделать вид умного человека изучи вопрос со всех сторон, а то можно оказаться тупым.


6 2
4 527
1
11 вересня 2020 17:13

Цитата: vsio nadoelo
Ещё вопрос где большая помойка..
так вперьод, чумадан в руки и на ***, там заживешь по людски, а то мучаешься тут....


2 7

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх