Дівчинку підкинули до пологового: у матері це не перші пологи, відповідальності вона не нестиме (додано)

2.02.2021, 18:01 Переглядів: 17 859 Коментарів: 7

 

У записці мати вибачилася за те, що покинула немовля, але написала, що так склалися обставини

28 січня близько 23.00 біля дверей Кременчуцького пологового будинку у сумці залишили немовля. Про це ТЪ розповів директор перинатального центру Радомир Сербін.


- Подзвонили у двері приймального відділення і залишили сумку, в якій знаходилася новонароджена дитина. Нікого навкруги не було, хто міг її принести, залишили анонімно дитину, - прокоментував пан Сербін. - Зігріли, вона не потребувала ніякого лікування, а лише догляду.


Дівчинка має вагу 2 кг, стан її здоров'я лікарі оцінили як задовільний. 


- У жінки, яка народжувала, це, схоже, не перші пологи. Явно є досвід з дітьми – дитина нормально вдягнута, доглянута, пуповина правильно оброблена. Доношена, стан здоров'я задовільний. Вага при народженні 2050 г. Хоча це нижче норми – яка для доношеної дитини складає 2500 г. Буває, що невелика вага пов'язана з хронічними хворобами матері або її недостатнім харчуванням, – розповів Радомир Сербін виданню Gazeta.ua.


У записці, яка була у сумці, вказувалося ім'я, яким мама хотіла назвати дівчинку, – Мішель, та дата її народження – 27 січня. Також мати вибачилася за те, що покинула дитину, але написала, що так склалися життєві обставини.


Зараз дівчинка забезпечена усім необхідним – памперсами, харчуванням, одягом. Місяць вона знаходитиметься у перинатальному центрі, за цей час на неї оформлять всі юридичні документи як на покинуту дитину. Потім її переведуть у дитячу лікарню.


Працівники пологового будинку заявили у поліцію, на місці події працювала слідчо-оперативна група Кременчуцького відділу поліції. Слідчі забрали на експертизу сумку та записку.


Радомир Сербін зазначив, що такий випадок, коли дитину підкинули під двері пологового будинку, стався вперше за останні 20-30 років.


Додано:


Наразі ювенальні поліцейські долучаються до цієї справи, нею буде займатися служба у справах дітей, а Кременчуцький відділ поліції з'ясовуватиме причину такого вчинку матері. Як повідомила виданню Gazeta.ua речниця Кременчуцького відділу поліції Анна Васенко, кримінальної відповідальності за такий вчинок немає, адже жінка не залишила дитину в небезпеці, а передала до медичного закладу.


Додано:


Начальниця Служби у справах дітей Крюківської районної адміністрації Кременчуцької міськради Наталія Тупало пояснила ТЪ: якщо особи батьків підкинутої дівчинки не вдасться встановити ні правоохоронним органам, ні соціальним службам, то таку дитину зареєструють за рішенням органу опіки та піклування і нададуть їй статус дитини, позбавленої батьківського піклування. Вона матиме право на влаштування у сімейні форми виховання, тобто її можуть усиновити.


- Дитина буде перебувати зараз у перинатальному центрі, потім відповідно до процедури буде в разі її реєстрації тимчасово влаштована в дитячу лікарню, а потім переведена в Кременчуцький обласний спеціалізований будинок дитини. Далі вже буде реалізоване її право на сімейне виховання, - прокоментувала пані Тупало.
Автор: Катерина Турубара Джерело фото: narodna-pravda.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 7

302
29 січня 2021 11:48

А колись же було спеціальне віконце з дзвінком, чи я помиляюсь?


54 1
983
29 січня 2021 11:59

Все буває в житті... Ну слава Богу хоч хватило розуму на смітник не викинути... 


120 1
0
29 січня 2021 13:46

Цитата: Andron777
 хоч хватило розуму на смітник не викинути... 

Лучше бы хватило разума не попасть в эту ситуацию. 

Больше всего непонятно то, что окружающие будут защищать всех нерадивых мамаш и находить им оправдания всегда и везде. Это противоречит здравому смыслу, так как к подобным ситуациям, как правило, приводят не внешние факторы, а именно легкомыслие и наплевательское отношение к отношениям, выбору спутника жизни, планированию детей и т.д.. У таких индивидуумов зачатие происходит без особого планирования и без особого выбора отца, как-то спонтанно и необдуманно, без понимания того что будет дальше, как растить, чем кормить, где жить и т.д..

Это дает основание как минимум не жалеть таких мамашек и даже осуждать. Тут жалко только ребеночка. Он родился там, где оказался нежеланной нелюбимой обузой. ((

 


48 74
0
29 січня 2021 14:43

Цитата: Дядя Вадя
Это дает основание как минимум не жалеть таких мамашек и даже осуждать. Тут жалко только ребеночка. Он родился там, где оказался нежеланной нелюбимой обузой.

 

в жизни бывает по разному.  вот твои комент дает основание осуждать за его написание.


56 17
740
1
2 лютого 2021 18:34

дядя ваня, я повністю згодна з вашими висновками! Як можна кинути свою кровинку! Немає таких обставин, немає! ***! І все цим сказано!!! Що думала ця мандоліна усі 9 місяців? І не захищайте її! Звертаюся до жіночої аудиторії. Чого ж ви родили і не підкинули? Мабудь і на думку жодній такого не спало? На вулиці зима, а як би не вийшли на ганок, або вийшли через пів години, що було б з малям?


30 16
4 493
1
2 лютого 2021 19:30

Цитата: Дядя Вадя
основание как минимум не жалеть таких мамашек и даже осуждать
судя по комментам вольвовода его кинула жена с ребенком....поєтому он озлоблен на весь женский пол. 


16 37
26
3 березня 2021 13:50

Правильно поступила, что  принесла девочку  в роддом. Значит желает   малышке лучшей доли. Пусть найдутся люди, которые  возьмут ее в  свою семью и вырастят. А обстоятельства в жизни  бывают разные. Наверное нет ни работы, ни дома, ни семьи. Дай Бог  счастья  девочке.


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх