Porsche Cayenne замість аеропорту «Полтава»: судитимуть двох чоловіків

25.02.2021, 08:28 Переглядів: 7 081 Коментарів: 3

 

Полтавські мами також люблять швидкість

За невиконані ремонтні роботи в приміщенні полтавського аеропорту та несплату понад 7 млн грн податків судитимуть двох осіб, повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури.
 
Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора товариства та головного спеціаліста одного з департаментів Полтавської ОДА.


Колишньому директору інкримінують:

  • зловживання повноваженнями та службове підроблення, що спричинили тяжкі наслідки, (ч. 2 ст. 364-1 ч. 2 ст. 366 КК України);
  • ухилення від сплати податку на додану вартість, що призвело до фактичного ненадходження до держбюджету коштів в особливо великих розмірах, (ч. 3 ст. 212 КК України);
  • легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом у великому розмірі (ч. 2 ст. 209 КК України).

Працівник департаменту обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

 

За даними слідства, директор, не виконавши у повному обсязі ремонт приміщень аеропорту «Полтава», вніс до акта приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості, у свою чергу працівник департаменту не перевірив обсяг проведеного ремонту та прийняв роботи, унаслідок чого товариство незаконно одержало з державного бюджету майже 340 тис. грн.      

 

З метою ухилення від сплати податків директор у відповідних документах не відобразив результатів господарської діяльності товариства, що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету понад 7 млн грн.

 

У подальшому директор із коштів, отриманих у результаті ухилення від сплати податків, придбав для товариства автомобіль Porsche Cayenne Turbo, який подарував своїй матері, таким чином здійснивши фінансові операції та правочини з грошовими коштами, одержаними злочинним шляхом, на суму майже 5,5 млн грн.             

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Полтавській області.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
25 лютого 2021 09:35

Подделал документы, не заплатил налоги, поделился с чиновником, купил машину . Схема дешевая и устаревшая. Начинающие корупционеры.


20 0
739
1
25 лютого 2021 13:24

 а я  добросовісно працюю на підприємстві, отримую 5500, і ледь звожу кінці з кінцями, бо за все життя так і не навчилася ось так вибудовувати такі аферистські схеми, залазити до державної кишені, і жити кучеряво! Ну, лох він і в африці лох.......


9 2
621
25 лютого 2021 15:25

Терміново записати цих ворюг до партії зе-,тобто в "слуги народу".



 


5 5

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх