На Полтавщині чоловік торгував зброєю через інтернет

13.05.2021, 07:16 Переглядів: 1 960

 

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт

На Полтавщині 55-річний чоловік «попався» на торгівлі зброєю через інтернет.


За даними сайту прокуратури області, чоловік ще в травні минулого року зареєструвався в одному з інтернет-магазинів і здійснював купівлю-продаж вогнепальної зброї та бойових припасів. Також «умілець» переробляв придбані частини вогнепальної зброї і навіть виготовив пістолет-кулемет конструкції Вацлава Холека «Somopal vz.26» калібру 7,62 мм.


Під час обшуку за місцем проживання особи правоохоронці вилучили саморобний пістолет-кулемет, пістолет «Вальтер» модель П-38 калібру 9 мм, що відносяться до вогнепальної зброї, та більше 700 набоїв, придатних для стрільби.


Наразі Полтавською окружною прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів, а також збут бойових припасів без передбачених законом дозволів та незаконне виготовлення і переробку вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 263-1 КК України). Обвинувальний акт по суті розглядатиме Полтавський районний суд.


Довідково: вогнепальна зброя (нарізна воєнних зразків, несучасна стрілецька, спортивна, навчальна, охолощена, мисливська нарізна і гладкоствольна), бойові припаси до неї, холодна зброя (арбалети, мисливські ножі тощо), пневматична зброя калібру понад 4,5 мм і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду тощо належать до предметів, на які поширюється дозвільна система. Повноваження видавати та анулювати відповідно до законодавства дозволи на придбання, зберігання, носіння, перевезення і використання зброї, спеціальних засобів індивідуального захисту, боєприпасів тощо покладено на органи Національної поліції.

Автор: Ірина Андрєєва Джерело фото: пресслужба Полтавської обласної прокуратури
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх