Росія атакувала енергообʼєкти в пʼятьох областях України — Галущенко (доповнено)

1.06.2024, 08:41 Переглядів: 739

 

Постраждав сусідній Світловодськ

*Фото ілюстративне

У ніч проти 1 червня Росія атакувала енергообʼєкти в пʼяти областях України. Наслідки обстрілів уточнюються. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

«Атаковані енергооб’єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Івано-Франківській областях», — написав міністр у своєму Facebook.

Один з атакованих об'єктів — неподалік Кременчука. Мер сусіднього Світловодська, Андрій Маліцький написав у Facebook, що нині уточнюється інформація щодо пошкоджень.

«Укренерго» у Facebook повідомило, що це вже шоста атака на об'єкти енергетичної інфраструктури і відновлювальні роботи розпочнуться одразу після дозволу рятувальників. Раніше «Укренерго» прогнозувало 1 червня повернення до планових обмежень споживання з 18.00 до 23.00. Поки повідомлень про посилення обмежень не надходило.

Відомо, що росіяни обстріляли дві ТЕС ДТЕК, про це компанія повідомила на своїх сторінках в соцмережах. Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики працюють над ліквідацією наслідків атаки. Окрім того, енергетики зазначили, що це вже шоста масована атака на теплоелектростанції ДТЕК за 2,5 місяці.

 

Доповнено:

О 14.03 пресслужба «Полтаваобленерго» повідомила, що «Укренерго» змінило доведені раніше ліміти на електропостачання. Обсяг розвантаження у системі розподілу «Полтаваобленерго» при застосуванні графіку погодинного відключення електроенергії складатиме 125 МВт. Новий графік відключень буде застосований з 18.00 до 23.59. Раніше планували, що світло вимикатимуть з 18.00 до 23.00. Тепер відключення триватимуть на годину довше.

Нагадаємо, уночі росіяни застосували 46 крилатих ракет різних типів, 4 «Іскандери», 3 авіаційні ракети та 47 «шахедів». Сили ППО знищили 35 крилатих ракет та 46 ударних безпілотників, повідомили у пресслужбі Повітряних сил України.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: Суспільне Харків Фото: В'ячеслав Мавричев
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх