Mercedes-Benz Brabus та 176 тисяч євро хабаря: НАБУ і САП скерували до суду справу проти колишнього голови Полтавської ОДА

31.07.2024, 10:58 Переглядів: 1 267 Коментарів: 1

Також судитимуть його радника

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу за обвинуваченням колишнього голови Полтавської облдержадміністрації та його радника в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, повідомила пресслужба НАБУ 30 липня.

Слідство встановило, що у 2017 році тодішній голова Полтавської ОДА, за пособництва радника, отримав від фінансового директора приватної компанії 176 тис. євро. За ці кошти посадовець мав забезпечити перемогу компанії у тендері, який проводила облдержадміністрація, та укладення договорів з обслуговування автодоріг.

Згодом, так і не виконавши взяті на себе зобов’язання, посадовець натякнув директору компанії на необхідність повторного надання хабаря. У результаті він отримав елітний автомобіль Mercedes-Benz Brabus вартістю понад 6,5 млн грн.

Для приховування одержання неправомірної вигоди обвинувачені використовували банківські рахунки компанії-нерезидента. Елітний автомобіль посадовець отримав як подарунок на свій день народження, після чого оформив його на іншу особу.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

Відомо, що з 30 грудня 2014 по 15 березня 2019 посаду голови Полтавської ОДА обіймав Валерій Головко.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

4 565
1
31 липня 2024 11:42

Ось вионо й випливло, це та падла, яка гроші відмивала через підрядника, шо дороги ремонтує. Як раз дорогу Кременчук- Манжелія у 18-19 роках повинни були зробити, але гроші розпиляли. ....


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх