Екснардепа підозрюють в організації підриву залізниці на Полтавщині — Офіс Генпрокурора

Сьогодні, 14:14 Переглядів: 523

 

За даними слідства, чоловік та троє спільників співпрацювали із російськими спецслужбами та займалися диверсійною роботою на території України  

Колишнього народного депутата від «Партії регіонів» підозрюють у державній зраді, диверсії та готуванні до терористичного акту, зокрема й підриві залізниці на Полтавщині. Про це інформують у пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

За даними правоохоронців, колишній народний депутат від забороненої нині партії разом із трьома спільниками виконували завдання російських спецслужб, зокрема займалися розвідувальною та диверсійною роботою на території України.

У матеріалах справи йдеться, що підозрювані підірвали залізничну колію на Полтавщині, аби перешкодити логістиці українських військових. Окрім того, чоловіки й надалі планували серію вибухів на Укрзалізниці, яку Сили оборони використовували для перевезення техніки і особового складу.

 

Також російські агенти збирали для російських спецслужб інформацію про деяких українців — їхні оселі, розпорядок дня та коло спілкування.

Колишній депутат був куратором агентурної мережі, виконував диверсії, а також постачав вибухові пристроїв та обладнання для зовнішнього спостереження.

Нині усі четверо підозрюваних перебувають під вартою.

 

Досудове розслідування проводять слідчі Головного слідчого управління Служби безпеки України за оперативного супроводу Департаменту контррозвідки СБУ.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці затримали чоловіків, які палили військові автівки на замовлення російських спецслужб.

Автор: Яна Гудзь Джерело фото: Офіс Генпрокурора
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх