Кременчужанин влаштував у квартирі проросійську ботоферму

Сьогодні, 14:10 Переглядів: 364

 

Йому загрожує до 5 років позбавлення волі

На Полтавщині поліція завершила розслідування щодо кременчужанина, який організував ботоферму, через яку поширювали проросійський контент. Для незаконної діяльності чоловік придбав необхідне обладнання та понад тисячу SIM-карток українських операторів мобільного зв'язку. Про це повідомила пресслужба поліції.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, кременчужанин створив на «замовлення» РФ майже 15 тис. анонімних акаунтів у різних соцмережах та месенджерах. Щоб приховати злочин, фігурант намагався продати облікові записи через даркнет з розрахунку $1,5 за одного віртуального «користувача». За даними слідства, ботоферма з відповідним обладнанням та сім-картами українських операторів знаходилась безпосередньо у квартирі зловмисника.

 

Поліцейські спільно з СБУ та прокуратурою викрили правопорушника, а обвинувальний акт скерували до суду. Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини, повідомив, що в ході досудового розслідування встановлено: організатор передав контроль над ботофермою іноземцям для створення акаунтів у соціальних мережах, які могли використовуватись для поширення російської пропаганди та фейків про війну в Україні.

Мешканцю Кременчука повідомили про підозру у вчиненні злочину за несанкціоноване втручання в роботу електронних комунікаційних мереж, вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини в суді підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що нещодавно СБУ затримала киян, які коригували удари по Полтаві й вербували «паліїв» автівок.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх