У Полтаві пошкоджено 47 будинків, 277 людей звернулися до лікарень за допомогою — Ямщикова

Сьогодні, 09:24 Переглядів: 258

 

Допомагають у ліквідації наслідків трагедії і рятувальники з інших регіонів України

Внаслідок учорашньої ракетної атаки на Полтаву пошкоджень зазнали 47 будинків, 277 громадян звернулися до медзакладів за допомогою. Про це у своєму телеграм-каналі пише виконувачка обов’язків мера Полтави Катерина Ямщикова.

Серед пошкоджених будинків — 23 приватних домоволодіння та 24 багатоквартирні будинки. Продовжуватимуть оглядати оселі мешканців і сьогодні.

— Станом на 8.00, до цивільних закладів охорони здоров’я звернулося 277 постраждалих, з них 97 залишилися на стаціонарному лікуванні, — пише Ямщикова.

На місці події над ліквідацією наслідків працюють усі екстренні та оперативні групи — поліція, сапери, слідчі, медики, рятувальники.

За словами очільниці громади, від структурних підрозділів Полтавської міської ради на місці працюють 190 осіб та 17 одиниць техніки, від благодійних організацій — 54 особи та 4 одиниці техніки.

Окрім того, Катерина Ямщикова повідомила, що до розбору завалів та пошукової операції приєдналися і команди рятувальників з інших регіонів України.

 

Продовжує роботу оперативний штаб, який координує дії всіх служб та організацій і забезпечує сталий зв’язок та постійний доступ до інформації.

Ракетний удар у Полтаві

Учора, 3 вересня, близько 9.10 російська армія вдарила ракетами по Полтаві. Як повідомили в Міноборони, Росія використала дві балістичні ракети

Частково зруйнована одна з будівель Інституту зв’язку, багато людей опинились під завалами. За інформацією відомства, часовий проміжок між тривогою і прильотом був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища. На місці продовжують розбір завалів.

Поблизу місця влучання розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило скління, пошкоджено фасади. Поліція проводить поквартирний обхід — перевіряють, чи немає постраждалих. Вже зафіксовано під сотню заяв про пошкоджене майно.

За процесуального керівництва Полтавської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони розпочато досудове розслідування за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 110 КК України).

Як повідомили джерела РБК-Україна, Державне бюро розслідувань відкрило справу щодо недбалості військових за ч. 4 статті 425 ККУ. 

Відсьогодні в області оголошена триденна жалоба.

На ракетну атаку росіян відреагував і президент США Джо Байден: він засудив цей «жахливий напад» та назвав його «обурливою спробою Путіна зламати волю вільного народу».

Станом на сьогодні відомо про 52 загиблі людини. Під завалами ще можуть перебувати до 13 осіб.

Автор: Яна Гудзь Джерело фото: Катерина Ямщикова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх