«Командування медичних сил, схоже, вбило вчора в Полтаві більше людей, ніж ми змогли врятувати», — медик «Госпітальєрів»

Сьогодні, 10:54 Переглядів: 7 284 Коментарів: 2

Медик розповів про хаос і проблеми після ракетного удару в Полтаві

Учора, 3 вересня, близько 9.10 російська армія вдарила ракетами по Полтаві. Станом на ранок 4 вересня відомо про 52 загиблі людини. Серед усіх загиблих 22 людини деблокували з-під завалів. Відомо також про 271 постраждалого. Під завалами частково зруйнованого шестиповерхового корпусу можуть перебувати до 13 людей.

Медик добровольчого батальйону «Госпітальєри» Ігор Ткачов поділився у своєму Instagram подробицями дня, та розповів про проблеми, які виникли через неякісні турнікети та неготовність персоналу.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Ihor Tkachov (@ihor__tkachov)


«Я живу зовсім поруч з Інститутом зв’язку. Ракети просвистіли над моїм будинком, і ми чітко чули вибухи під час сніданку», — розповідає Ігор.

Він разом зі своєю колегою вирушив на допомогу. За його словами, на місці трагедії вони були першими — «швидка» ще не прибула. Біля воріт лежали тіла, і вони почали надавати першу допомогу.

Ткачов описав хаос на місці події: «Всюди були тіла, кров, крики, стогони, біль і смерть». Старий ЗІЛ використовували для транспортування поранених до лікарні, які лежали на ганчірках і ковдрах. За його словами, частина поранених померла прямо під час транспортування.

Ситуацію ускладнили неякісні медичні засоби. Ткачов зазначає, що волонтерам і медичним працівникам не вистачало якісних турнікетів.

«На жаль, волонтери та командування медичних сил, схоже, вбило вчора в Полтаві більше людей ніж ми змогли врятувати. Неякісні китайські турнікети неможливо було докрутити. Ми накладали свої, але вони швидко закінчилися. Коли кричав: «Дайте турнікет», давали китайський, і я внутрішньо вибухав раз за разом, думаючи, як знав, як допомогти, але не міг через те, що хтось, навіть не ворог, вирішив їх убити китайським лайном», — ділиться медик.

Також він підкреслив недостатню підготовку багатьох медиків і рятувальників:

«Майже ніхто не вмів надавати допомогу. Деякі люди накладали турнікети, китайські, не докручували до кінця, але хоч щось і робили. Але таких було одиниці. Я давав свої турнікети, а люди не знали, що з ними робити. Лікарі, які приїхали, були молоді дівчата з довгими нігтями, які кричали, тряслися і не знали, що робити, розгублені. Їм просто вантажили важких, без рук і ніг, в конвульсіях, вмираючих людей в машин, і вони розгублювалися. У них я не побачив ні турнікетів, ні якоїсь організації процесу, нічого. Їх до такого не готували».

Команда «Госпітальєрів» планує організувати навчання для полтавців та співробітників ДСНС щодо надання першої допомоги. Вони закликають до підтримки та допомоги якісними медичними засобами, щоб бути краще підготовленими до подібних ситуацій у майбутньому.

Ракетний удар у Полтаві

Як повідомили в Міноборони, Росія використала дві балістичні ракети

Частково зруйнована одна з будівель Інституту зв’язку, багато людей опинились під завалами. За інформацією відомства, часовий проміжок між тривогою і прильотом був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища. На місці продовжують розбір завалів.

Поблизу місця влучання розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило скління. Пошкоджень зазнали 47 будинків, 277 громадян звернулися до медзакладів за допомогою, пише виконувачка обов’язків мера Полтави Катерина Ямщикова. Серед пошкоджених будинків — 23 приватних домоволодіння та 24 багатоквартирні будинки. 

За процесуального керівництва Полтавської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони розпочато досудове розслідування за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 110 КК України).

Як повідомили джерела РБК-Україна, Державне бюро розслідувань відкрило справу щодо недбалості військових за ч. 4 статті 425 ККУ. 

Відсьогодні в області оголошена триденна жалоба.

На ракетну атаку росіян відреагував і президент США Джо Байден: він засудив цей «жахливий напад» та назвав його «обурливою спробою Путіна зламати волю вільного народу».

Телефони для довідок щодо можливого місця знаходження на лікуванні постраждалих внаслідок сьогоднішньої трагедії у Полтаві:

  • 0505052959 гаряча лінія Департаменту охорони здоров’я;
  • телефони приймальних відділень
    0660814276; 0532607185; 0532512095; 0532609716; 0532565946.

У Кременчуці волонтер Роман Бутрімов періодично проводить тренінги, на яких навчає правильно накладати турнікет.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

4 603
1
Сьогодні, 11:01

Зеленожопі все просрали, включно з турнікетами


13 1
4 603
1
Сьогодні, 12:58

Одне зеленожопе мінуснуло🤣


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх