Матеріальна допомога постраждалим у Полтаві: що говорять в ОВА і в міськраді

Сьогодні, 18:03 Переглядів: 196

Станом на 4 вересня вже є потреба у 308 вікнах, вказали у Полтавській міськраді

Станом на 4 вересня приблизно 40 домогосподарств та багатоквартирних будинків були пошкоджені внаслідок ракетного обстрілу по Полтаві 3 вересня. Нині допомога надається за потребами місцевих жителів. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін на брифінгу 4 вересня, відповідаючи на питання «Кременчуцького Телеграфа». 

— Приблизно 40 домогосподарств і багатоквартирних будинків було уражено — це приблизно 300 сімей. З тих людей, які звертались за допомогою, з ними працюють соціальні служби і допомога буде надаватись відповідно до тих проблем, які є, — сказав Пронін. 

На сайті Полтавської міської ради вказали, що у пошкоджених від ракетного удару будинках планують безкоштовно встановити вікна в рамках програми від Global Empowerment Mission (GEM).

Станом на 4 вересня вже є потреба у 308 вікнах, вказали у міськраді.

Ракетний удар по Полтаві

Третього вересня, близько 9.10, російська армія вдарила ракетами по Полтаві. Як повідомили в Міноборони, Росія використала дві балістичні ракети

Частково зруйнована одна з будівель Інституту зв’язку, багато людей опинились під завалами. За інформацією відомства, часовий проміжок між тривогою і прильотом був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища. На місці продовжують розбір завалів.

Поблизу місця влучання розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило скління. Пошкоджень зазнали 47 будинків, 277 громадян звернулися до медзакладів за допомогою, пише виконувачка обов’язків мера Полтави Катерина Ямщикова. Серед пошкоджених будинків — 23 приватних домоволодіння та 24 багатоквартирні будинки. 

За процесуального керівництва Полтавської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони розпочато досудове розслідування за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 110 КК України).

Як повідомили джерела РБК-Україна, Державне бюро розслідувань відкрило справу щодо недбалості військових за ч. 4 статті 425 ККУ. 

Від 4 серпня в області оголошена триденна жалоба.

Служба безпеки України розглядає кілька версій ракетного обстрілу Полтави російською армією, серед яких — можливе коригування удару місцевими жителями.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю для NBC News розповів, що ракета до Інституту зв'язку у Полтаві летіла 3 хвилини. А більшість з тих, хто отримав поранення або загинув, спускались на той момент в укриття. 

Телефони для довідок щодо можливого місця знаходження на лікуванні постраждалих внаслідок трагедії у Полтаві:

  • 0505052959 гаряча лінія Департаменту охорони здоров’я;
  • телефони приймальних відділень
    0660814276; 0532607185; 0532512095; 0532609716; 0532565946
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх