Майже 160 га лісу повернули державі із незаконного використання підприємцями

Сьогодні, 10:32 Переглядів: 111

 

Договір оренди уклали без рішення уповноваженого органу

На Полтавщині за сприяння обласної прокуратури у власність держави із незаконного використання повернули майже 160 га лісу. Про це інформують у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, у 2012 році Решетилівська районна державна адміністрація уклала з одним із фермерських господарств договір оренди, відповідно до якого підприємство на 17 років отримало у користування майже 160 га землі лісогосподарського призначення.

 

Проте згодом вдалося з'ясувати, що договір сторони уклали без рішення уповноваженого органу, тобто Полтавської обласної державної адміністрації, а також із порушенням заборони щодо надання державних лісогосподарських земель приватним юридичним особам.

Крім того, до Державного земельного кадастру відповідну земельну ділянку внесли як землю сільськогосподарського призначення, а не  лісового фонду.

 

Обласна прокуратура звернулася з позовною заявою до Господарського суду Полтавщини. Проте суд І-ї інстанції не знайшов підстав для задоволення позову. Тож згодом прокурори звернулися до Східного апеляційного господарського суду та відстояли свою позицію.

З рішенням суду апеляційної інстанції погодився і Верховний Суд після перегляду справи за касаційною скаргою товариства.    

Тож майже 160 га лісу повернулися державі (в особі Полтавської ОВА) із незаконного користування.

Нагадаємо, нещодавно прокуратура Полтавщини повернула із незаконного використання у власність держави 104 земельні ділянки загальною площею понад 1100 га вартістю майже 224 млн грн

Автор: Яна Гудзь Джерело фото: Прокуратура Полтавщини Джерело відео: Прокуратура Полтавщини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх