Вища рада правосуддя звільнила Сергія Гальонкіна з Полтавського апеляційного суду

Сьогодні, 11:05 Переглядів: 206

 Згідно з Конституцією України, суддю не можна звільнити або затримати без рішення Вищої ради правосуддя, за винятком випадків вчинення тяжкого злочину

Сьогодні, 12 вересня, відбудеться чергове засідання Вищої ради правосуддя, на якому розглядатиметься питання звільнення судді Полтавського апеляційного суду Сергія Гальонкіна. Як інформує «Закон і Бізнес», його планують позбавити посади на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції України, яка передбачає звільнення судді за вчинення істотного дисциплінарного проступку або систематичне нехтування обов'язками.

Нагадаємо, що Сергія Гальонкіна звинуватили у позапроцесуальному спілкуванні з адвокатом, тиску на суддю районного суду та порушенні норм суддівської етики. 27 червня Вища рада правосуддя переглянула рішення Третьої дисциплінарної палати й рекомендувала його звільнення з посади судді Полтавського апеляційного суду. 20 серпня ВРП не розглянула його звільнення через хворобу судді.

Доповнено:

На підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції ВРП звільнила суддю Полтавського апеляційного суду Сергія Гальонкіна, до якого дисциплінарна плата застосувала стягнення у вигляді суворої догани, але Рада за скаргою НАБУ вирішила звільнити його з посади.

Теги: ВРП суддя
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх