Судитимуть кременчужанина, який з друзями нарубав лісу на мільйон гривень

Сьогодні, 18:32 Переглядів: 282

 Троє «товаришів» незаконно вирубали 179 дерев у захисних лісових насадженнях

Спеціалізована екологічна прокуратура Полтавської області скерувала до суду обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи з трьох осіб, обвинувачених у незаконній вирубці лісу. Про це повідомила пресслужба прокуратури Полтавщини. Організатором групи був 38-річний мешканець міста Горішні Плавні, який залучив до протиправної діяльності знайомих із Кременчука та Полтавського району.

Чоловікам інкримінують незаконну порубку дерев у захисних лісових насадженнях, перевезення, зберігання та збут незаконно зрубаних дерев, вчинені повторно організованою групою, що призвело до тяжких наслідків. Кримінальне провадження відкрито за частинами 2 та 4 статті 246 Кримінального кодексу України.

 

За даними слідства, протягом березня-червня 2024 року учасники угруповання незаконно зрубали 179 дерев різних порід у лісосмугах. Стовбури дерев вони розпилювали на колоди, вивозили автомобілями до місць зберігання, а згодом продавали.

Внаслідок їхніх дій Кобеляцькій міській раді було завдано збитків на суму понад мільйон гривень. З метою відшкодування завданих збитків прокуратура пред'явила до обвинувачених позовну заяву.

Нагадаємо, нещодавно Фермерське господарство «С.Г.М.» прокуратура зобов’язала повернути 629 га лісу Решетилівській громаді.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх