Смерть дитини у дитсадку: прокуратура підозрює трьох колишніх працівників садочка

Сьогодні, 15:06 Переглядів: 468

 

Працівників закладу дошкільної освіти підозрюють у неналежному виконанні службових обов'язків, що спричинили смерть неповнолітнього 

Трьом колишнім працівникам одного із дитячих садків Кременчука повідомили про підозру у неналежному виконанні своїх посадових обов’язків, що призвело до травмування та загибелі дітей. Про це інформують у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, у жовтні 2021 року під час гри на майданчику садка на дітей впала частина стовбура дерева. В результаті цього 4-річна дівчинка загинула, ще один хлопчик отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

За даними Полтавського обласного гідрометцентру того дня погодні умови характеризувалися як небезпечне метеорологічне явище — штормовий вітер з поривами більше 15 м/с. Судові експерти оглянули також і дерево — за їх словами, воно мало 80% біологічних ушкоджень.

Також у матеріалах справи є висновок комісійної судової інженерно-технічної експертизи безпеки життєдіяльності. Там зазначено, що причиною травмування дітей була наявність на території дитячого закладу фаутного дерева (пошкоджене хворобами та шкідниками), яке створювало небезпеку для дітей.

Відповідно до цього колишнім працівникам дитячого садка інкримінують неналежне виконання службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх, що спричинило смерть неповнолітнього та інші тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 137 Кримінального кодексу України).

За даними прокуратури, одна із підозрюваних наразі перебуває за кордоном, тож їй підозру оголосили заочно.

Можемо припустити, що мова йде про подію, яка трапилася у жовтні 2021 року у дворі дитячого садочку №19. Тоді від отриманих травм у лікарні загинула 4-річна Анастасія Німчина та постраждав 5-річний хлопчик.

Керівництво садка називає те, що сталося нещасним випадком. Мати загиблої дівчинки, 39-річна Світлана Німчина, впевнена, що персонал та чиновники намагаються уникнути відповідальності, а нещасним випадком виправдовують свою недбалість. Жінка каже, що керівництво садка не забезпечило інвентаризацію та належне обстеження дерев на території дитячого закладу, а віцемерка Ольга Усанова поставила свій підпис на акті вводу дитсадка в експлуатацію у 2021-2022 році.

Восени 2022 року жінка почала судитись з прокуратурою через бездіяльність правоохоронців. Світлана Німчина звернулась до Генпрокуратури, бо вважає, що справу затягують навмисно, аби закрити. 

У квітні 2024 року мала завершитись експертиза з безпеки життєдіяльності у справі смерті 4-річної дівчинки.

Також Світлана Німчина хоче стягнути з міської ради, виконавчого комітету і садочку майнову шкоду у розмірі 123 тис. 960 гривень і моральну шкоду  — на 2 млн 592 тис. гривень.


Автор: Яна Гудзь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх