Правоохоронці затримали торговця живим товаром

22.09.2005, 14:09 Переглядів: 1 660
Протягом двох років мешканець Кременчука поставляв одному з закордонних сутенерів “живий товар”. Днями міські правоохоронці затримали спритного ділка і вже довели, що він під виглядом працевлаштування в сім'ях чи закладах харчування, вивозив в Угорщину жінок 17-32 років, де продав їх сутенерам. Українки працювали у секс-притонах..

Українські дівчата, переважно з Кременчука та Кременчуцького району, які мріяли заробити до двох тисяч євро на місяць, перетинаючи державний кордон України ставали рабинями секс-індустрії. Як каже начальник міської міліції Олег Шутяк, дівчатам обіцяли роботу в угорських ресторанах чи кафе офіціантками, або ж гувернантками чи домогосподарками в сім'ях угорців. А вже в Угорщині їх ставили перед фактом, де і ким вони працюватимуть. Начальник відділення по боротьбі з торгівлею людьми капітан міліції Віктор Селіч, додає, що у жінок, після перетину кордону, забирали паспорти. “Сутенер, який вербував жінок у Кременчуці, і згодом, за кордоном продавав іншому сутенеру, вимагав відпрацьовувати суми витрачені на оформлення їхніх закордонних паспортів, віз та інших документів. В Угорщині жінки мешкали в одній квартирі. Туди їм приносили їжу. Виходити за межі квартири було заборонено. Українки обслуговували не лише чоловіків, а й жінок. Ми маємо свідчення про факти фізичного насильства”, - розповідає капітан міліції.
Про самих жінок в міліції кажуть, що вік тих, кого вивозили до Угорщини коливається від 17 до 32 років. Майже всі вони - безробітні. Переважна більшість постраждалих - кременчужанки та мешканки навколишніх сіл, але, за офіційними даними, є жінки і з інших регіонів.
Аби справу довести до суду, міські правоохоронці звернулися за допомогою до угорських колег та міжнародної організації міграції. “Якщо буде потрібно, то наші слідчі виїдуть і до Угорщини”, - каже Віктор Селіч.
Наразі проти затриманого, а згодом відпущеного під підписку про невиїзд кременчужанина порушено кримінальну справа за ст. 149 ч. 2 “Торгівля людьми”. Слідство триває.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх