Риба солона. З ботулізмом

10.11.2005, 17:11 Переглядів: 2 423
31 жовтня до реанімації третьої міської лікарні було госпіталізовано 46-річного кременчужанина. Напередодні він з’їв солону рибу власного приготування. Діагноз лікарів – бутулізм. Своєчасно введена сироватка припинила подальший розвиток захворювання.

31 жовтня до реанімації третьої міської лікарні було госпіталізовано 46-річного кременчужанина. Напередодні він з’їв солону рибу власного приготування. Діагноз лікарів – бутулізм. Своєчасно введена сироватка припинила подальший розвиток захворювання. 7 листопада хворому полегшало і його перевели до четвертої міської лікарні. Як повідомила завідуюча відділенням гігієни харчування міської санстанції Наталя Прокопенко: “З усіх випадків захворювання на бутулізм у нашому місті лише в одному причиною стали грибні консерви. У всіх інших – винна риба. Токсин, що потрапляє в організм при захворюванні, впливає на нервову систему і спричиняє зупинку дихання, що призводить до смерті”.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 45 від 7 листопада 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх