31 жовтня до реанімації третьої міської лікарні було госпіталізовано 46-річного кременчужанина. Напередодні він з’їв солону рибу власного приготування. Діагноз лікарів – бутулізм. Своєчасно введена сироватка припинила подальший розвиток захворювання. 7 листопада хворому полегшало і його перевели до четвертої міської лікарні. Як повідомила завідуюча відділенням гігієни харчування міської санстанції Наталя Прокопенко: “З усіх випадків захворювання на бутулізм у нашому місті лише в одному причиною стали грибні консерви. У всіх інших – винна риба. Токсин, що потрапляє в організм при захворюванні, впливає на нервову систему і спричиняє зупинку дихання, що призводить до смерті”.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.