Не попадіться на "чорнобильські" монети!

17.11.2005, 16:11 Переглядів: 2 051
Нещодавно продавець одного із магазинів міста стала жертвою шахрая.

Того злощасного дня до магазину зайшов солідний молодий чоловік, років 30-ти на вигляд. Охайний, гарно одягнений - коричнева шкіряна куртка, шкіряна барсетка такого ж кольору, золотий перстень. Чоловік вибрав товар на суму 30 гривень і запропонував жінці замість звичних грошей ювілейну монету номіналом 200 тисяч карбованців, випущену у 1996 році та присвячену аварії на Чорнобильській АЕС. Він дуже переконливо доводив, що під час реформи прибиралося три нулі, а не п'ять і зараз вартість монети – 200 гривень. Продавець гроші прийняла, віддала здачу і товар. А як з'ясувалося згодом, насправді монета не має майже ніякої цінності, крім колекційної.
Як розповіла 'Телеграфу' старший касир Національного банку України в Полтавській області Валентина Бережна в Україні наразі існує лише один засіб платежу – гривня. 'Ювілейні монети мають лише нумізматичну цінність і цікаві колекціонерам. Монет присвячених Чорнобилю було випущено приблизно 200 тисяч. На той час вони коштували 200 тисяч карбованців одна. Зараз їх ціна – дві гривні”, – пояснює пані Валентина.
Подібні випадки шахрайства не поодинокі. Влітку цього року шахраї вже розраховувались 'чорнобильськими' монетами у Феодосії, про що писали наші колеги із газети 'Кафа'. Тепер, схоже, гастролери доїхали до Кременчука. Працівники магазину, які зателефонували до редакції і повідомили про цей випадок, не виключають, що жертвами спритного молодика могли стати і інші кременчужани.
І наостанок, коротка довідка. Ювілейні монети, присвячені Чорнобильській трагедії, виготовлені з міді та нікелю. У рік їх випуску вони так і не потрапили до рук колекціонерів, а продавалися Національним банком вже після реформи.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх