“Мерседес” витягли з Дніпра. Третя машина – вигадки

24.11.2005, 14:11 Переглядів: 1 981
Вантажний “Мерседес”, який 8 листопада штовхнув у воду з Крюківського мосту пасажирський мікроавтобус, а згодом “пірнув” і сам, вже перебуває у власника в Дніпропетровську. Із дна Дніпра його піднімали три доби. Підтверджується одна із попередніх версій ДТП: під час зіткнення з мікроавтобусом вантажівха вдарила його правою передньою частиною кабіни та слідом за ним полетіла в річку..
Понівечена фура “Мерседеса” дає підстави стверджувати, що під час зіткнення з мікроавтобусом вантажівка вдарила його правою передньою частиною кабіни
Фото: Дмитрий Бабец

У п'ятницю, 11 листопада міська влада, міліціянти водної міліції, рятувальники та водолази розглядали три версії, як підняти з дна Дніпра затонулий “Мерседес”. Проти першої пропозиції, піднімати спецкраном з мосту, заперечували залізничники. Це загрожувало самим конструкціям мосту. Другу пропозицію, піднімати річковим краном, відкинули через її дороговизну. Послуги крану затягнули б тисяч на 40 гривень. До того ж, річковий кран слід було довго чекати. Тож піднімати вантажівку вирішили, причепивши до “Мерседеса” закріплені на теплоходах троси. Таким чином її тягнули по дну до найближчого берега.
Евакуаційні роботи розпочалися тієї ж п'ятниці. Спочатку вантажівка зрушила з місця, але потім зачепилася за грунт, і трос, не витримавши напруги, порвався. Протягом суботи водолази розкопували дно навколо машини, а в неділю вже двома теплоходами продовжили операцію. Вантажівку дотягнули майже до берега. Далі за справу взялися ЗІЛи. Однак їх потужності не вистачило. Машини пробуксовували. У понеділок на допомогу прийшов “Кіровець К-700”, вантажопідйомністю 12 тонн, що вдвічі перевищує масу затонулої машини.
Оглянувши витягнутий з води “Мерседес”, слідчі впевнилися в одній із попередніх версій пригоди: під час зіткнення з мікроавтобусом вантажівка вдарила його правою частиною кабіни та слідом за ним полетіла в річку.
Власник машини, який приїхав до Кременчука, аби забрати машину до Дніпропетровська, впевнений, що причиною дорожньої аварії стала третя машина. А ще власник вантажівки бідкається, що того злощасного ранку дорога на мосту не була посипана від ожеледиці і звинувачує в цьому міську владу.
Тіло водія, яке сподівались знайти під вантажівкою, так і не знайшли. Міліціянти водної міліції продовжують прочісувати острови і затоки в надії, що течія приб'є його до берега.
Разом з тим, у місті поширюються чутки, що в Дніпрі є ще третя автівка. “Третьої машини на дні Дніпра – не виявлено. Це вигадки. Я вже чув, що там лежить і Опель, і Форд, і машина ДАІ, а згодом, навіть, 'швидку допомогу' потопили. Залишилося вигадати байку лише про пожежну машину”, – заявив “Телеграфу” начальник водної міліції В'ячеслав Булін.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх