У вантажному вагоні згоріло десять ВАЗів

1.12.2005, 12:12 Переглядів: 2 060
Відразу десять автівок, виробництва Кременчуцького автоскладального заводу, згоріли в спецвагоні-автомобілевозі, який стояв на залізничній колії неподалік від міського залізничного вокзалу.
Автомобілевоз згорів разом з десятьма ВАЗами
Фото: Дмитрий Бабец

Відразу десять автівок, виробництва Кременчуцького автоскладального заводу, згоріли в спецвагоні-автомобілевозі, який стояв на залізничній колії неподалік від міського залізничного вокзалу. Пожежа сталася увечері 25 листопада. Причина виникнення вогню - порушення правил пожежної безпеки охоронцями.
П'ять автомобілів ВАЗ-2110 та стільки ж автівок марки ВАЗ-2107, зібраних на Кременчуцькому автоскладальному заводі, майже повністю згоріли, знаходячись на автомобілевозі. Пожежа сталася близько о пів на п'яту вечора 25 листопада, поблизу міського залізничного вокзалу.
Як розповідає заступник начальника міського управління МНС Сергій Геращенко, вогонь виник у другому вагоні автомобілевоза, сформованого для відправлення на станцію Ромодан. “Загалом у потягу було чотири вагони. Два з них після Ромодану мали бути відправлені до Києва, а два – до Житомира. В кожному вагоні знаходилося по 10 автівок. Коли залізничники побачили вогонь, вони відчепили злощасний вагон від потягу і спрямували його на запасну колію. Рух пасажирських та вантажних потягів при цьому не припинявся. Півтори години знадобилося вогнеборцям для гасіння пожежі. На місці пригоди працювало три пожежні машини та пожежний потяг залізничників”, – розповідає Сергій Геращенко.
За даними рятувальників, виникнення вогню спричинило порушення правил пожежної безпеки охоронцями, які на момент пригоди знаходилися у потязі біля автомобілів. “На кожний з напрямків руху припадає по охоронцю. Того вечора вони грілися в машині, але у неї лопнув ремінь генератора, і охоронці вирішили перейти в іншу машину. Для цього вони перелили пальне зі зламаної машини в іншу. Коли процес 'переїзду' вже було завершено, – сталася пожежа. Розповісти про обставини виникнення вогню, відразу після гасіння пожежі, охоронці нам не змогли. Вони були під градусом. Зараз триває слідство”, – зазначає Сергій Геращенко.
Сума матеріальних збитків від пожежі вже підрахована. Вона сягає до півмільйона гривень.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх