З крижини в кременчуцькому морі зняли 134 рибалок

29.12.2005, 16:12 Переглядів: 2 734
Сезон „виловлення” рибалок з криги Кременчуцького водосховища розпочато. 27 грудня рятувальники зняли з дрейфуючої крижини 134 любителів зимової риболовлі..
Не боячись провалитися під крихкий лід любителі зимової риболовлі вже окупували Кременчуцьке водосховище

У вівторок, 27 грудня, близько 13-ї години до Глобинського районного відділу МНС надійшло повідомлення про те, що біля села Пронозівка Глобинського району від берега відірвало крижину з рибалками і віднесло в Кременчуцьке водосховище в сторону селища Мозоліївка. Відстань від берега складала приблизно від 800 метрів до 1,5 кілометра. Більше ста чоловік опинилось у полоні крижаної стихії і самостійно дістатись берега вже не могли.
Начальник головного управління МНС України в Полтавській області Сергій Фірсов дав команду мобільній оперативній групі терміново виїхати на місце події, а також залучити до рятувальних робіт підрозділи МНС, Кременчуцького льотного коледжу, наявні сили та засоби рибогосподарських підприємств. За даними начальника центру громадських зв'язків головного управління МНС Світлани Наталенко, на той час стало відомо, що крига розділилася на три частини. Біля 15-ї години вітер змінив напрямок і кригу почало прибивати назад до берега. Рятувальники вирішили знімати рибалок човнами.
По черзі рятівники знімали людей з крижин, які прибивало до берега. Всього зняли 134 рибалок. О 16.30, після повного обстеження берега, операцію завершили.
Як розповів начальник Глобинського районного відділу МНС Віктор Захарчук, щодня, лише до Пронозівки на Кременчуцьке водосховище з’їжджається близько 300 рибалок з Кременчука та найближчих населених пунктів. А в сезон їх буде більше тисячі. Наразі товщина криги становить 5-7 сантиметрів. Цей факт не зупиняє рибалок. На щастя цього разу все обійшлося без жертв.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх