9 липня у ПУЕТ урочисто – вже втретє цього року – провели у самостійне професійне життя випускників – бакалаврів та магістрів. Загалом, завершили навчання в університеті 1360 бакалаврів та 449 магістрів з 11-ти країн світу.
Свято пройшло під гаслом, яке визначає місію університету: «Разом до вершин професійної досконалості та життєвого успіху кожного заради процвітання України!». Тож, не випадково зі сцени постійно лунали слова вдячності студентів і батьків за небайдужість до їх долі, планів, мрій, здобутків і помилок, високий професіоналізм і педагогічну майстерність, людяність, доступність і відкритість. Викладачі ж, відзначали наполегливість, критичність і креативність, щирість і відвертість своїх вихованців, їх зацікавленість в опануванні фахових компетентностей.
Дійсно, кожного дня, сповідуючи місію університету, наші випускники разом зі своїми наставниками працювали над собою, своїми вміннями, розширювали свій світогляд й коло друзів та колег. І не лише під-час аудиторних занять. Як справжні лідери власного життя, вони виходили за межі зони комфорту, «довантажуючи» себе участю у тренінгах та воркшопах, вітчизняних та міжнародних проєктах, предметних та наукових гуртках, спортивних секціях і творчих колективах.
Мало хто з випускників інших вишів може уявити, що таке дво-п’ятимісячна практика чи стажування на кожному курсі навчання. Для пуетівців – це вже звична норма. При цьому більшість випускників стаціонару проходили їх за межами України.
Отже, нічого дивного немає в тому, що майже 90% випускників отримали запрошення на роботу ще навчаючись в університеті, або ж започаткували власний бізнес – хто про що мріяв. Наприклад, Ром HYPERLINK Деркача, випускника спеціальності «Комп’ютерні науки», призера Всеукраїнської студентської олімпіади із програмування, запросили на стажування в омріяній компанії Google. Дар’я Тюленєва отримала диплом бакалавра з «Харчових технологій» вже як відома блогерка, учасниця програми «Мастер-шеф», власниця кафе «Коморка» у місті Київ. Дар’я Куст, випускниця «Готельно-ресторанної справи», – керуюча антікафе «Френдзон» у місті Полтава. Гордість викликає й випускник 2021 спеціальності «Харчові технології» Андрій Сокіл, що працює помічником технолога величезного аграрного об’єднання ТОВ «Україна». Визнання не лише українських, а й закордонних туристичних компаній отримала Єлизавета Марченко – випускниця спеціальності «Туризм». А випускник «Міжнародного бізнесу» Антон Коробко заснував власну справу. «Ми глибоко переконані в тому, що майбутнє кожного з випускників буде світлим, успішним та щасливим, адже кожен із них має не лише фахову підготовку, а й готовий стати лідером свого життя», – наголосив у своєму вітальному слові ректор університету О. Нестуля.
«Студентські роки у ПУЕТ неодмінно запам’ятаються, саме тут ми отримали надійних друзів, колосальний життєвий та професійний досвід, навчаючись у найкращих практиків, викладачів, професорів та наставників. Територія ПУЕТ справді стала територією нашого успіху. А ще – неймовірних емоцій від спілкування, драйву, від відчуття свободи й можливостей для розвитку, які створює університет, поваги до студентів. ПУЕТ – назавжди у наших серцях», - говорить випускниця Дар’я Голуб.