Лічені дні залишились до Дня Святого Валентина, тому варто вже зараз подумати над тим, як ви його проведете зі своєю другою половинкою.
Сучасний ритм життя настільки швидкий, що іноді хочеться просто посидіти цілий день вдома. І 14 лютого також не привід обов’язково виходити кудись. Просто вимкніть свої телефони, створіть в кімнаті затишну романтичну атмосферу, запаліть аромосвічки та дивіться зранку до ночі улюблені фільми, перериваючись лише на поїдання смачних страв та келих вишуканого вина. Якщо ліньки готувати, то смачні страви можна замовити додому. Але краще приготувати для себе коханих власноруч. Адже спільна праця, як кажуть, ще більше об'єднує.
Пропонуємо вам добірку рецептів до святкового столу, якими з нами поділилися наші партнери.
Фондю - чудова страва для святкового столу, основою якої є класичний швейцарський сир з горіховим смаком, такий як Грюйер або Емменталь. До наших фірмових сирів додайте чарівний смак Чеддера або Едаму для неперевершеної смакової гармонії. Або експериментуйте з м'якими сирами, такими як камамбер, брі чи блакитний сир, які нададуть вашій страві цікаві смакові відтінки.
Ось один із наших улюблених рецептів сирного фондю:
Приготування:
1. Відваріть картоплю, яку будете занурювати у фондю, і наріжте її шматочками.
2. Наріжте грушу соломкою.
3. Хліб підсмажте та наріжте кубиками.
4. Для приготування фондю натріть стінки сотейника або «фондюшниці» часником і налийте вино. Доведіть до кипіння.
5. Сир натріть на терці і порціями додайте у вино з часником. Зменшіть вогонь до мінімального і помішуйте сир. Через десять хвилин сир має повністю розтопитися — спробуйте фондю та додайте спеції за смаком.
6. Для густоти додайте трохи крохмалю, розведеного в невеликій кількості води.
7. Подавайте страву гарячою, куштуйте разом з картоплею, хлібом, оливками чи грибами, фруктами та разом з овочами і насолоджуйтеся смаком!
Також до сирного фондю чудово підходить засолена червона риба. Приємного апетиту та чарівних гастрономічних вражень!
Найсмачніші сири з усіх куточків світу можна придбати в магазині "Сирний рай".
Контактні дані:
Адреса: Соборна, 29/2
Телефон: 098 559 64 99
Інстаграм: @cheesy_paradise.kremen
Телеграм канал: https://t.me/cheese_paradise_kremen
Фейсбук: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063889066020
Мідії в соєвому соусі з часником
Розігріваємо сковорідку. Додаємо олію. Роздавлюємо часник і відправляємо на сковорідку. Щоб часник дав свій аромат. Забираємо часник і відправляємо мідії. Коли випариться вода заливаємо соєвим соусом та добавляємо спеції.
Готуємо до золотистого кольору, щоб в сковорідці не було рідини.
Смачного!
Але якщо вам все ж таки немає коли готувати самим, або просто не хочеться витрачати на це свій час, то придбати смаколики до святкового столу можна в рибному маркеті Дон Маре. Будь-якого гурмана потішить широкий асортимент дарів моря та океану: охолоджена риба різних видів, улюблені морепродукти, елітні делікатеси, найсмачніші суші, салати і багато іншого - все, що потрібно для сімейної вечері або пари закоханих. До речі, всі продукти найсвіжіші та високої якості.
Контактні дані:
Адреса: вулиця Старшого Лейтенанта Кагала (Першотравнева), 46
Телефон: 097 562 51 41
Швидкий і легкий рецепт всього за 20 хвилин, і смачна вечеря для святкового столу готова. Настільки просто, що приготувати зможе кожен.
Інгредієнти:
- яловичина фiле - 700 г.
- вишня без кісточки - 150 г.
- Перець, сіль - за смаком
- тим'ян
Для соусу:
- вино червоне - 100 мл
- сік вишневий - 200 мл
- цукор - 2 ст.ложки
- крохмаль картопляний - 1 ч.ложка
- вода холодна - 60 мл
- вишня без кісточки - 70 г.
Підготувати всі інгредієнти.
М'ясо нарізати на однакові шматочки.
Відбити молотком тоненько.
Очистити вишню від кісточок.
М'ясо замаринувати в солі, перці і тим'яні.
Викласти зверху вишню.
Зварити швидкий соус на основі вина і вишневого соку: в сотейник вливаємо вино, доводимо до кипіння, піджигаємо зверху, щоб випарувався спирт, додаємо вишневий сік, гілочку тим'яну (потім викинуть); окремо в чашці розмішуємо крохмаль з водою і додаємо до соку, постійно перемішуючи вінчиком.
Загорнути м'ясо рулетиками і обсмажити.
Можна готувати на грилі, мангалі, в духовці або на сковороді.
На грилі м'ясо смажиться 4-5 хвилин.
Подавати з вишневим соусом.
Смачного!
Магазин “Свіже М’ясо“ пропонує широкий асортимент свіжого і якісного товару: свинина, яловичина, м'ясо птиці, м'ясо в маринаді, ковбаси, фарш. Також ми пропонуємо м'ясні снеки власного виробництва - 4 види м'яса, 8 смаків. Працює безкоштовна доставка по місту від 1500 грн.
Контактні дані:
Адреса: вул. Троїцька, 101
Телефон: 068 500 30 03
Графік роботи: пн-сб — 8.00-20.00, нд — 8.00-19.00
Інстаграм: @svizhemyaso_kremenchuk
Інгредієнти:
Крок 1: Підготовка інгредієнтів
Почніть з того, щоб підготувати всі інгредієнти. Наріжте курячу грудку на тонкі шматочки або розтріть товстим шаром для створення поверхні для начинки. Посоліть та поперчіть шматочки курячої грудки за смаком.
Наріжте печериці, лук та моцарелу дрібними шматочками.
Крок 2: Приготування начинки
Розігрійте сковорідку з олією на середньому вогні. Додайте нарізаний лук та обсмажте його до м'якості.
Потім додайте нарізані печериці та продовжуйте смажити, поки вони не стануть м'якими і виділять соки.
Соліть та перчіть за смаком. Зніміть з вогню та залиште начинку охолоджуватися.
Крок 3: Збирання рулету
Розкладіть підготовлені шматочки курячої грудки на рівній поверхні. Розтягніть їх тонко.
На кожен шматочок курячої грудки нанесіть шар охолодженої грибної начинки.
Зверніть курячу грудку у рулет за допомогою рулетки або просто згорніть її вручну. Фіксуйте кінці зубочисткою або ниткою, щоб рулет не розгортався під час приготування.
Крок 4: Панірування та смаження
Розбийте яйце у миску та розім'яте його вилкою. Покладіть паніровачні сухарі на іншу тарілку.
Обережно обваляйте кожен рулет в яйці, а потім у паніровачних сухарях, щоб створити хрустку корочку.
Розігрійте сковорідку з олією на середньому вогні. Покладіть рулети на сковорідку і смажте з обох сторін до золотистого кольору та до повного приготування курячого м'яса, це зазвичай займає близько 5-7 хвилин з кожного боку, залежно від розміру рулетів. Потім покладіть начинене філе на противень для запікання та запікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі близько 180 градусів Цельсія протягом приблизно 15 хвилин або доки куряче філе не буде готове.
Крок 5: Подача
Після смаження рулетів, видаліть зубочистки або нитки.
Подавайте рулети на столі, нарізані на шматочки, як гарячу закуску або головне блюдо, за бажанням, прикрасьте свіжою зеленню, наприклад, петрушкою чи базиліком.
Романтичне побачення ніколи не втратить своєї актуальності, адже через безкінечні повсякденні справи нам рідко вдається влаштовувати подібні вечори. Пригадайте, коли останній раз ви відвідували ресторан, кухню якого ще й досі не куштували? Забронюйте заздалегідь столик в незвичному для вас обох місці, наприклад, в ресторані "Вечорниці як вдома", відкиньте повсякденну метушню та насолоджуйтесь приємною атмосферою, смаколиками і компанією один одного.
Контактні дані:
Адреса: проспект Лесі Українки, 46
Телефон: 068 638 01 18
Інстаграм: @vechornici_restaurant_cafe