Як вчасно сплачувати рахунки за електроенергію: поради побутовим споживачам

5.06.2024, 15:10 Переглядів: 632 Р

 

Війна — економічно складний період для країни. Проте навіть у теперішніх реаліях підприємства, що надають житлово-комунальні послуги, продовжують безперебійно працювати.

Відповідно, всі споживачі мають вчасно і в повному обсязі сплачувати виставлені рахунки. Це дозволить уникнути відключення послуг через заборгованість, а комунальним компаніям — отримати необхідні фінансові ресурси для утримання і відновлення об’єктів критичної інфраструктури.

Часи, коли було необхідно здійснювати складні розрахунки та стояти в довгих чергах до каси, на щастя, давно минули. Сьогодні існують зручні сервіси, що дозволяють українцям швидко сплачувати рахунки за спожиту електроенергію, не виходячи з дому. Наприклад, за допомогою Portmone ви можете всього за пару хвилин і кілька кліків переказати гроші на рахунок вашого постачальника ЖКП. Покроковий лікнеп — далі в статті.

 Терміни оплати за електроенергію: що важливо знати

Згідно з загальноприйнятими правилами, побутові споживачі повинні здійснювати оплату за електроенергію не пізніше 20 числа наступного календарного місяця. У разі виникнення заборгованості постачальник має право припинити надання послуг. Щоб поновити постачання електроенергії, необхідно погасити борг та оплатити повторне підключення. Тому комунальники наголошують: вчасна оплата спожитих кіловатів дозволить уникнути зайвих фінансових витрат, зберегти час і нерви. 

Оплата за світло онлайн: інструкція від Portmone

Платформа Portmone пропонує українцям швидко і безпечно розв’язувати безліч фінансових питань. Більшість послуг доступно як зареєстрованим, так і анонімним користувачам, а ініціювати транзакції можна на сайті або в мобільному застосунку.  

Щоб заплатити за світло, слід зробити наступне:

  1. У головному меню виберіть розділ «Комунальні послуги» та категорію «Електроенергія».
  2. Оберіть свій регіон.
  3. Виберіть постачальника з запропонованого списку. Щоб пришвидшити процес, можна скористатися рядком пошуку: просто введіть назву, ЄДРПОУ або IBAN компанії.
  4. Потрапивши на сторінку оплати, введіть номер особового рахунку та заповніть інші обов’язкові поля. 
  5. Натисніть кнопку «Оплатити».
  6. Вкажіть платіжні дані банківської картки, з якої будуть списані кошти, та email для отримання квитанції про оплату.
  7. Підтвердьте транзакцію.

Гроші на рахунок постачальника послуг зараховуються, як правило, через декілька хвилин. Максимальний термін очікування — до 3 робочих днів.

Зареєстровані користувачі можуть зберігати шаблони та розраховуватися з постачальником в один клік, не вводячи жодних цифр. Також можна зберігати шаблони для сплати інших комунальних послуг: опалення, водопостачання тощо. Втім, навіть це робити необов’язково: створивши адресу в особистому кабінеті та знайшовши виставлені за нею рахунки, ви зможете оплачувати їх одночасно. Ще одна зручна опція стане в пригоді орендодавцям і тим, хто очікує на повернення сплачених за комуналку коштів. За бажанням ви зможете надіслати платіжки в месенджері та залишити запит на картковий переказ.

Отже, платформа пропонує безліч зручних опцій, що допомагають оптимізувати та автоматизувати регулярні розрахунки з постачальниками послуг. Обравши Portmone, ви завжди зможете оплачувати комуналку вчасно і без жодних труднощів. 

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх