Як обрати автономну каналізацію для приватного будинку

26.06.2024, 16:23 Переглядів: 873

 

При будівництві чи реконструкції приватного будинку одним із важливих аспектів, на який слід звернути увагу, є вибір системи автономної каналізації.

Хотілося б відразу відзначити, що за останні 5-7 років, у суспільстві сформувалося розуміння словосполучення "автономна каналізація" та її відмінності від вигрібної ями.

Незважаючи на це, під "автономною каналізацією" ховається багато підводного каміння у вигляді септиків, біосептиків та інших видів біофуфла, про призначення яких коротко напишемо нижче. 

Отже, існує кілька варіантів обладнання, таких як септики, біосептики та біологічні очисні споруди, кожна з яких має свої переваги та недоліки. Відразу обмовимося, що вигрібна яма для будинку не може розглядатися як спосіб утилізації стічних вод, оскільки це, виходячи з визначення, просто яма.

1. Септик для дому:

Септик - це проста каналізаційна система, в якій відбувається осідання твердих частинок на дно. Очищені стоки потім скидаються в ґрунт, що призводить до забруднення навколишнього середовища та ділянки, на якій розташований будинок.

Використання септика для будинку, де постійно проживають люди, заборонено в Європі, оскільки септик для будинку не забезпечує очищення стічних вод. Однак у певних випадках можна використовувати як каналізації септик для дачі, септик для заміського будинку, а також септик як попереднє очищення для локальної очисної споруди.

2. Біосептик для приватного будинку:

Біосептик, як випливає з назви, також читається септиком, але в ньому також присутній і механічний елемент для часткового очищення стоків. Як правило, це насос чи компресор. який забезпечує циркуляцію осілого сміття з дна септика нагору і, таким чином, відбувається розкладання твердих частинок на дрібніші.

Біосептик для дому може використовуватися в тому випадку, якщо у стічних водах відсутні миючі засоби, пральні порошки та інша хімія. Таким чином, впевнено можна рекомендувати біосептик для дачі. Однак, якщо обсяг стічних вод значний, біосептик не забезпечить очищення і також може негативно вплинути на навколишнє середовище.

3. Біологічна очисна споруда для дому:

В якості автономної каналізації для дому можна з упевненістю розглядати повноцінну біологічну очисну споруду AQUATEC. Локальні очисні споруди для дому AQUATEC виробляються у Словаччині та забезпечують ефективне очищення стічних вод на базі запатентованої в Європейському Союзі технології VFL.

Весь спектр стічних вод з дому від санвузлів, пральних та посудомийних машин, подрібнювачів харчових відходів, від конденсаційних котлів та систем водопідготовки з використанням пом'якшувачів або знезалізнення буде перероблено на кристально чисту воду завдяки автономній каналізації AQUATEC.

Таким чином, біологічна очисна споруда AQUATEC є найкращим рішенням автономної каналізації для приватного будинку, який експлуатується як основне місце проживання.

Вибір моделі AQUATEC як автономної каналізації для дому робиться винятково виходячи з об'єму стічних вод, який, перш за все, пов'язаний з кількістю мешканців у будинку, а не з його площею.

Прекрасним прикладом може бути багатодітна сім'я циган із чотирьох поколінь у складі 15 осіб, які мешкають у будинку площею 150 квадратних метрів. Така родина виробляє щодня близько 3000 л стічних вод.

З іншого боку, розглянемо особняк площею 800 квадратних метрів на березі Дніпра, де мешкає скромна родина простого депутата із 7 осіб, включаючи охоронця, садівника, няню та домогосподарку. З такого будинку у каналізацію виходить не більше 1400 літрів стоків на добу.

Для вищезазначених випадків передбачені моделі автономної каналізації AQUATEC різної продуктивності, про які розповімо докладніше нижче.

У висновку слід підсумувати, що вкладення в септик або біосептик для будинку є по суті викинутими на вітер гроші, оскільки, в довгостроковій перспективі, економія 300-600 євро в порівнянні з вартістю автономної каналізації для будинку AQUATEC зводиться нанівець отруєнням земельної ділянки неочищеними стічними водами , перспективою підчепити заразу з отруєних ґрунтових вод і, зрештою, регулярним відкачуванням або прибиранням сміття з біосептика або септика для приватного будинку.

Робіть висновки, думайте і обов'язково подивіться як працює обладнання, яке ви плануєте купувати.

Запрошуємо на перегляд роботи AQUATEC у будь-якій точці України 24/7

АКВАТЕК-УКРАЇНА – ваш надійний партнер для вирішення складних завдань! Звертайтеся до представників компанії АКВАТЕК-УКРАЇНА в Кременчуці вже сьогодні.

Контакти Акватек Кременчук:

Телефон: 050-623-76-75

інстаграм: @aquatec.in.ua

фейсбук: facebook.com/aquatec.kremenchuk

youtube: youtube.com/@aquatecinua

тік-ток: @aquateckremenchuk

сайт: https://aquatec.in.ua/ua/

 
 
 
 
 

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх