Як вибрати ліжко для дитини

Сьогодні, 12:00 Переглядів: 70 Р

 

Перші роки життя малюк багато спить, тому вибору ліжечка для нього потрібно приділити якомога більше уваги. Уже в перший тиждень появи дитини у вас удома спальне місце має забезпечувати максимальний комфорт.

У міру зростання дитини ви кілька разів будете купувати нові меблі. Сучасні виробники пропонують багато цікавих моделей для кімнати дівчинки, хлопчика або в стилі унісекс. Вони відрізняються не тільки за матеріалами, а й за формами та дизайном.

Які бувають ліжка для дітей

Перше спальне місце новонародженого – це меблі з захисними перекладинами, підставою, яка регулюється за висотою, та довгими ніжками. Збираючись купити ліжко тут https://amebli.com.ua/krovati/ , не забудьте придбати матрац, який відповідає розміру. Для маленької дитини краще придбати жорсткий, щоб постава формувалася правильно.

Після 3 років моделі з високими бортиками стають неактуальними, адже дитина прагне активно пізнавати світ. Варто придбати односпальне ліжко довжиною 140–160 см, з невеликими бар’єрами проти падіння. Підліткові моделі багато в чому нагадують вироби для дорослих, зазвичай вони мають параметри 180x90 см.

 

На які критерії звернути увагу під час вибору

Віковий фактор має значення, проте це не єдиний важливий момент, яким потрібно керуватися, вибираючи меблі для спальні дитини. Щоб зробити правильну покупку, керуйтесь такими показниками:

  • матеріал. Найякіснішим та найбільш екологічним вважається натуральне дерево, проте ліжка на його основі коштують дуже дорого. Економні покупці звертають увагу на бюджетні варіанти з ДСП, ЛДСП, декому подобаються й металеві;
  • максимальне навантаження. Завжди вказується в характеристиках. Краще купувати виріб із невеликим запасом, особливо для підлітка;
  • безпека. Мається на увазі не тільки наявність бортиків, а й відсутність гострих кутів чи роз’ємних елементів, через які дитина може отримати травму. Не завадить поцікавитись наявністю сертифіката, що підтверджує безпеку.

Грамотно підібране дитяче ліжечко забезпечить здоровий сон вашого малюка.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх