Поради щодо підтримання здоров’я очей у будь-якому віці

Сьогодні, 16:01 Переглядів: 182 Р

 

Здоров’я очей — важливий аспект загального стану людини, тому його підтримка має бути пріоритетом завжди. Краще стежити за ним упродовж усього життя, ніж потім намагатися все виправити. Ось декілька порад, які допоможуть зберегти зір та мінімізувати ризики розвитку хвороб.

Здоров’я очей — важливий аспект загального стану людини, тому його підтримка має бути пріоритетом завжди. Краще стежити за ним упродовж усього життя, ніж потім намагатися все виправити. Ось декілька порад, які допоможуть зберегти зір та мінімізувати ризики розвитку хвороб.

Дізнайтеся про спадкові захворювання

Різні недуги можуть передаватися в сім’ї від покоління до покоління. Тому варто поспілкуватися з усіма її членами. Це допоможе завчасно виявити проблему та, якщо буде можливість, скорегувати її.

Огляд очей

Після збору сімейного анамнезу потрібно відвідати лікаря. Він проведе огляд, враховуючи інформацію про хвороби. Візити до офтальмолога потрібно здійснювати регулярно. Це профілактичний засіб, що допоможе виявити проблему на ранній стадії, коли терапія найбільш ефективна. До прикладу, якщо провести лікування катаракти у Дніпрі на початковій стадії, доки немає серйозних змін, можна максимально зберегти гостроту зору.

 

Правильне харчування

Збалансований раціон відіграє важливу роль у підтриманні здоров’я очей. Вітаміни А, С, Е та омега-3 жирні кислоти сприяють збереженню ясності погляду. Зокрема, морква, цитрусові, зелень, риба, горіхи мають бути в меню. Важливо також вживати достатню кількість води, щоб запобігти сухості очей. Контролюйте кількість цукру в їжі. Постійне переїдання солодкого та продуктів із високим глікемічним індексом може призвести до цукрового діабету, появи надмірної ваги та, як наслідок, розвитку глаукоми.

Не забувайте про рух

Спорт — запорука здоров’я всього організму. Регулярні вправи покращують кровообіг, що сприяє живленню тканин. Зокрема, йога та спеціальні вправи для очей можуть допомогти зменшити напругу.

Сучасний спосіб життя часто передбачає тривале перебування перед екранами комп’ютерів та смартфонів. Це може призвести до сухості та почервоніння органів зору. Щоб уникнути цього, дотримуйтеся правила 20–20–20: кожні 20 хвилин на 20 секунд переводьте погляд вдалину на 20 футів, що дорівнює приблизно 6 метрам.

Оберігайте очі

Не нехтуйте сонцезахисними окулярами. Бажано використовувати моделі з UV-фільтром, щоб запобігти ураженню шкідливими УФ променями. Не забувайте про спеціальний захист очей під час виконання різних небезпечних робіт:

  • зварювання металу;
  • оброблення матеріалів;
  • маніпуляцій із хімікатами тощо. 

Дотримуйтеся простих порад, аби підтримати якість зору на високому рівні. Профілактика завжди краще, ніж лікування. Своєчасна турбота значно покращить життя.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх