Як вибрати смартфон: ключові характеристики та поради

Сьогодні, 15:10 Переглядів: 155 Р

 

Мобільний телефон — багатофункціональний інструмент, який має відповідати потребам власника: за продуктивністю, дизайном і зручністю експлуатації. Перш ніж купити смартфон Xiaomi, важливо визначити перелік завдань, які належить виконувати з його допомогою, а також бюджет на придбання нового девайса. А огляд базових технічних характеристик дасть змогу підібрати актуальну модель, яка буде зручною, стильною і з хорошою швидкодією.

Діагональ екрана

Мініатюрні серії до 5 дюймів оптимальні для дітей — вони ідеально лежать у маленькому зап'ясті. Але для дорослих користувачів краще розглянути більш універсальні серії:

  • 5–6" — компактні, легко поміщаються в руці, підходять для тих, хто часто носить телефон у кишені;
  • 6–6,5" — запитане рішення, якому віддає перевагу більшість користувачів, завдяки ідеальному балансу між розміром і зручністю використання;
  • понад 6,5" — рекомендовані для геймерів, блогерів, роботи з графікою, а також перегляду відео.

Перед придбанням варто оцінити вподобану модель, випробувавши демонстраційні варіанти, представлені в магазинах. Це дасть змогу ухвалити остаточне рішення та замовити пристрій, який дійсно припаде до душі.

Оперативна та вбудована пам'ять

Вибір процесора — відповідальне завдання, але його можна дещо спростити. Більшість виробників підбирають компоненти одного рівня відповідно до призначення смартфона. На практиці це означає, що мінімальну кількість ОЗП з високою ймовірністю отримає девайс із доволі слабким чипом — його багатозадачність у будь-якому разі доволі обмежена. А ось понад 8 ГБ — гідний показник, який порадує хорошою продуктивністю.

 

Внутрішнє сховище

Попри наявність хмарних сервісів, пам'яті смартфона має бути достатньо для розміщення особистих даних, застосунків, ігор:

  • 64 ГБ — мінімум, для не надто активних користувачів;
  • 128–256 ГБ — достатній обсяг, але доведеться регулярно виконувати чистку та видаляти непотрібні файли;
  • 512 ГБ — забезпечує свободу дій для користувача, не спричиняючи додаткових незручностей.

А підбираючи модель для тривалої експлуатації, краще відразу розглянути варіанти на 1 ТБ — вони будуть актуальні і через кілька років.

Особливості основної камери

Якість фотографій залежить не тільки від об'єктивів і кількості мегапікселів, а й додаткових функцій та алгоритмів, які дають змогу без зусиль зробити гарні знімки:

  • автофокус — запорука гарної чіткості кожного фото;
  • підтримка 4K-знімання — запис відео з високою роздільною здатністю для поліпшеної деталізації;
  • стабілізація — оптична зменшує розмитість у русі, а електронна забезпечує віртуальне покращення параметрів, яке дещо знижує якість запису.

Телеоб'єктив стане в пригоді для знімання віддалених об'єктів, ультраширококутний — для широких і групових фотографій, охоплюючи більше простору в кадрі, а ширококутний — основний об'єктив, який підходить для більшості типів знімання. Усе це допоможе вибрати мобільний телефон відомого бренду, який відмінно підійде для будь-яких завдань.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх