Стілець на кухню - як знайти ідеальну пару до обіднього столу?

25.09.2024, 11:30 Переглядів: 315 Р

 

Хто б міг подумати, що звичайний стілець може стати справжнім випробуванням нашого смаку та почуття стилю? Без цього невибагливого предмету меблів неможливо обійтись на жодній кухні, адже саме він слугує вірним помічником під час прийомів їжі та інших побутових справ.

Отож, про те, як знайти ту саму ідеальну пару для вашого обіднього столу, розповідаємо сьогодні у статті.

Яка конструкція найкраща?

Стільці на кухню відрізняються багатьма факторами і найважливіший із них - це тип конструкції. Розглянемо основні.
1. Табурет - це класичних кухонний стілець без спинки. Може бути дерев’яним, металевим або пластиковим. Табурети є з м’яким сидінням та без нього. Практичний на невеликій кухні, але не надає потрібної підтримки під час тривалого сидіння.
2. Обідній стілець - має високу зручну спинку, м’який наповнювач і текстильну оббивку. Чудово підходить для довгих трапез, дарує комфорт і затишок. Завдяки великому асортименту, можна підібрати абсолютно будь-який дизайн і стилізувати кухонну кімнату.

 
3. Напівкрісло із анатомічною спинкою і підлокітниками - це найзручніший варіант для сидіння на кухні. Воно м’яке, затишне, комфортне і дуже естетичне, часто має поворотний механізм і габаритні розміри, тому підходить для середніх і великих приміщень.
4. Барний стілець - ідеальне доповнення до кухні з островом та барної стійки. Має більшу висоту, ніж всі попередні і дозволяє зручно розташуватися під час швидкого перекусу. Купуючи барні стільці, обов’язково зверніть увагу на наявність підставки для ніг, адже це питання вашої безпеки.

 

Який матеріал стільців обрати?

Якщо ми розглядаємо табурети, то достатньо визначитись із трьома аспектами: дерево, метал чи пластик. Дерев’яні табурети міцні та стійкі, виглядають органічно в класичному та індустріальному інтер’єрі; стільці з металевими опорами витримують великі навантаження і їх можна використовувати, щоб дістатись до верхніх шафок кухні; пластикові табурети стануть додатковим місцем для сидіння ваших гостей.

 

Обідні, напівкрісла та деякі барні стільці мають м’який наповнювач і тканинну оббивку. Вибираючи текстиль, варто врахувати, що стільці для кухні частіше піддаються дії вологи та забруднень, тому тканина має бути:
- водовідштовхувальною
- легкою в догляді
- міцною та зносостійкою
- стійкою до вбирання запахів.

 
В якості наповнювача найчастіше використовується ППУ (пінополіуретан). Це синтетичний пористий матеріал, який пропускає повітря, має відмінну еластичність і унеможливлює розмноження мікроорганізмів. Рідше можна зустріти кокосову койру, яка надає жорсткість стільцю; поролон, синтепон, штучний латекс. Хоча натуральні наповнювачі коштують помітно дорожче, стільці кухонні з синтетичними матеріалами нічим не поступаються в комфорті використання.

 

Стильні поради від Taburetka.ua

Щоб купити стільці на кухню, які пасуватимуть вашому інтер’єру, слідуйте інструкції:

  • Класика - дерев’яні обідні стільці із високими спинками та декоративним різьбленням; напівкрісла із спокійною колірною гамою.
  • Мінімалізм - світлі табурети із металевими ніжками, пластикові прозорі стільці, барні та напівбарні крісла.
  • Лофт - грубі фактурні стільці із чорного металу і дерева.
  • Прованс - м’які напівкрісла із квітковим принтом у світлих і ніжних відтінках.

Пам’ятайте, що купити стільці на кухню недорого можна на сайті інтернет-магазину Taburetka.ua. Працюємо задля вашого комфорту!


Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх