star archive bad ca calendar cat coms dislike down down2 fav fb gp info left like login love mail od pass rel reply right search set share sort_down sort_up top tw up views vk votes cross phone loc ya

Що приготувати з сезонних продуктів: рецепти для весняного обіду

29.03.2025, 17:46 Переглядів: 485

 

Весна — це час пробудження природи, коли в продажу з’являються перші молоді овочі та зелень. Організму в цей період потрібно легкі, вітамінні страви, щоб наповнити його енергією та допомогти відновитися після зими. Смачний обід із сезонних продуктів допомагає урізноманітнити меню, скористатися свіжими дарами природи та додати максимум корисних речовин до раціону.

Відзначається, що весняні овочі, такі як редиска, шпинат, зелена цибуля, молода капуста та спаржа багаті вітамінами та антиоксидантами. Також можна додавати до раціону молоді бобові культури, такі як горошок і квасоля, а ще різноманітну зелень: щавель, базилік, петрушка та кріп, які надають стравам особливий смак і аромат. Якщо вас цікавлять ці та інші інгредієнти для вашого меню, можете замовити продукти online в Кременчуці

Смачні весняні рецепти до вашого столу

Легкість страв є головною перевагою весняної кухні, особливо якщо не навантажувати їх калорійними гарнірами чи жирними соусами. Свіжі салати, супи на овочевому бульйоні, легкі закуски та страви з мінімальною термічною обробкою зберігають найбільше корисних речовин, завдяки цьому весняні обіди не тільки корисні, але й смачні.

Пропонуємо кілька рецептів, які ви можете додати в повсякденне меню:

  • Весняний салат із редиски та зеленої цибулі. Підготуйте по одному пучку редиски, кропу, зеленої цибулі, 2 варених яйця, 2 ст. л. сметани або натурального йогурту для заправки, сіль, перець за смаком. Подрібніть всі продукти, змішайте їх у салатнику, додайте сметану або йогурт та додайте спеції.
  • Овочевий суп зі шпинатом та зеленою квасолею. Необхідні інгредієнти - 1 літр овочевого бульйону, 200 г молодої картоплі, 1 морква, 1 цибулина, по 100 г зеленої квасолі і шпинату. Подрібніть овочі, обсмажте цибулю та моркву, додайте до бульйону разом із картоплею. Коли вони будуть майже готові, додайте квасолю та шпинат. Варіть ще кілька хвилин, подавайте гарячим, прикрасивши сметаною або вершками.
  • Запечена спаржа з пармезаном. Візьміть 200 г свіжої спаржі, 2 ст. л. оливкової олії, 40 г тертого твердого сиру та улюблені спеції. Почистіть спаржу, викладіть її на змащене деко, посоліть поперчіть та запікайте 15 хв при 180°C. Потім посипте сиром, запікайте ще 5 хв і подавайте страву гарячою.

 Ці та інші весняні рецепти не тільки легкі та корисні, але й приємні для вживання завдяки свіжості продуктів і їх природному смаку. Використовуючи свіжі сезонні овочі та трави, ви збільшуєте користь, економите гроші та додаєте нові цікаві смаки до свого раціону.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 6 лютого 2025)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх