На Полтавщині лікарку ВЛК підозрюють у підробці довідки

9.07.2024, 10:01 Переглядів: 804

Завдяки рішенню лікарки військовозобов’язаного визнали непридатним до служби. Він виїхав за кордон

Слідчі оголосили підозру лікарці-офтальмологу Миргородської лікарні інтенсивного лікування, працівниці військово-лікарської комісії у підробці довідки. Відомо, що завдяки рішенню жінки військовозобов’язаного, який не з’явився на проходження ВЛК, визнали непридатним до служби. Про це стало відомо з ухвали суду.

За даними правоохоронців, у лютому 2023 року лікарка внесла відомості про результати проходження військовозобов’язаним медичного огляду, попри те, що на місці його не було. 

На підставі картки обстеження та медичного огляду від 24 лютого 2023 року військовозобов`язаному видали довідку ВЛК про те, що він непридатний до служби з виключенням з військового обліку. Наприкінці серпня 2023 року він перетнув кордон України.

Нагадаємо, у червні Служба безпеки України ліквідувала нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. В результаті комплексних заходів у різних регіонах країни затримали понад 10 організаторів цих оборудок, серед яких посадовці територіальних центрів комплектування (ТЦК) та військово-лікарських комісій (ВЛК). 

Як повідомила пресслужба СБУ, на Полтавщині повідомили про підозру очільнику районної військово-лікарської комісії та трьом його підлеглим. Посадовці видавали фіктивні діагнози для ухилянтів, які навіть не проходили медогляд, а просто купували документи у ВЛК.

Автор: Телеграф Джерело фото: armyinform.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх