Полтавщина — у десятці областей з реалізації стратегії зі створення безбар'єрного простору

9.08.2024, 09:01 Переглядів: 445

 

В області формується план заходів на найближчі два роки щодо реалізації нового етапу стратегії

Полтавська область увійшла в десятку областей щодо реалізації заходів у рамках стратегії із забезпечення безбар'єрного простору. Про це інформують у пресслужбі Полтавської облвійськадміністрації.

План виконання стратегії у 2023-2024 роках та пропозиції до плану на наступні два роки обговорили у стінах ПОВА на відповідній нараді.

Як повідомила заступниця директора Департаменту містобудування і архітектури Полтавської ОВА Ірина Особік, громади області щоквартально звітуються про виконання плану стратегії. А далі, на основі окремих пунктів, формується міжобласний рейтинг.

План заходів сформований за 6 напрямами Національної стратегії. Якість виконання поставлених завдань визначають затверджені кількісні та якісні показники, яких маємо досягти спільними зусиллями, — розповіла Ірина Особік. — Стан виконання окремих заходів став критерієм для визначення рейтингу регіонів. Полтавщина на 10 місці в рейтингу областей із виконання Плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору.

 

Нині в області уже почали формувати план стратегії з безбар'єрності на 2025-2026 роки. 

Громади на місцях мають забезпечити безбар’єрні маршрути і території та доступні об’єкти соціальної сфери, доступні медичні, освітні, культурні, адміністративні й інші послуги, безбар’єрний та надійний захист цивільного населення в умовах війни, доступний маршрут для реабілітації військових і ветеранів війни, безбар’єрне житло для тимчасового проживання ВПО з інвалідністю, доступні робочі місця для людей з інвалідністю, доступний транспорт та безбар’єрне міжміське сполучення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як забезпечена безбар'єрність і доступність до укриттів у різних закладах Кременчука.


Автор: Яна Гудзь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх