Головними соціальними проблемами Полтавщини є міграція населення та безробіття — аналітика

Сьогодні, 13:51 Переглядів: 178

 

Фахівці дослідили стан організації та надання соціальних послуг у громадах Полтавської області  

На Полтавщині головними соціальними проблемами визначили міграцію населення та безробіття. Такі дані наводять аналітики Програми розвитку ООН в Україні.

Фахівці дослідили стан організації та надання соціальних послуг у громадах Полтавської області, забезпечення базовими та спеціалізованими соціальними послугами вразливих груп населення, кадрове, матеріально-технічне, фінансове забезпечення системи надання соціальних послуг, моніторинг та оцінку їхньої якості.

Серед головних соціальних проблем, які є актуальними у громадах та визначають рівень складних життєвих обставин, є старіння населення, проблеми зайнятості чи відсутність робочих місць, низька фінансова спроможність, міграція і безпека населення, а також алкоголізм та вживання інших психоактивних речовин.

 

Найбільшим чинником, який призвів до потрапляння вразливих груп населення у складні життєві обставин, громади зазначали саме повномасштабну війну. Вона спричинила внутрішнє переміщення людей країною, руйнування житла та критичної інфраструктури.

Нагадаємо, на початку року у Кременчуці відкрився ресурсний центр для жінок та дівчат, де можна отримати соціальну, юридичну та психологічну підтримку.

Автор: Яна Гудзь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх