А ти вивісив прапор на балконі!?

24.08.2006, 17:08 Переглядів: 2 074
23 серпня українці відзначали День прапора. Особливого ажіотажу на вулицях міста та на прилавках магазинів, що торгують національною символікою, не спостерігалось.

Нове свято – день Прапора, яке цього року запропонував започаткувати Президент України Віктор Ющенко, особливої підтримки серед кременчужан не знайшло. Синьо-жовті стяги повивішували хіба що на державних установах, підприємствах та магазинах. Найбільше скупчення національної символіки можна побачити на вулиці Леніна. Тут стяги висіли і на будівлі банку, і на «Оковитій». Але прикрашати свої оселі прапорами мешканці не поспішають. Декілька годин блукання вулицями міста результату не принесли. В око так і не впало жодного прапора, вивішеного на домашньому вікні чи балконі.  Навіть «мерське»  вікно, незважаючи на заклик міського голови до кременчужан прикрасити місто прапорами, цього дня пустувало.
День прапора розбавила хіба що колона з десятка машин, що проїхала вранці вулицею 60-річчя Жовтня. З них стирчали великі прапори «на паличці».
І все ж ми задались питанням, де можна купити національний прапор і це дорого він коштує.
Як виявилось,  місць, де можна придбати символіку України, у нашому місті не так вже й багато. Переважно, це магазини, що торгують сувенірною продукцією. Великий прапор можна придбати за 12-13 гривень, маленький обійдеться біля двох гривень. А можна купити просто невеличкий клаптик синьо-жовтої матерії за 1,35 грн. Продавці патріотичного товару кажуть, що цього року попит зріс, але незначно. «Найбільше у нас купляють великі прапори, – каже продавець Олена. –  Їх і на стіну в офісі повісити можна, і біля будівлі приліпити. Раніше, ще задовго до Дня прапора, у нас придбали за «безналом» партію маленьких прапорців. Їх зазвичай, або на столі, або в машині  ставлять. Та справжнім днем прапору були дні, коли грала наша футбольна збірна. Тоді українською символікою цікавилось набагато більше народу», – сміється Олена. За півгодини, поки «ТелеграфЪ» спілкувався із продавцем та стовбичив біля прилавка, прапор так ніхто і не купив.
Жовто-блакитний одяг у магазинах також в око не впав. А от бабуся, що приймає склотару і одягнена у синьо-жовте вбрання, привернула до себе увагу.  Ні, про свято вона нічого не знає. Це її звичайна, робоча форма. Тому День прапора у неї кожного дня.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх