Що покласти під ялинку

14.12.2006, 19:12 Переглядів: 2 222
Новорічні подарунки асоціюються з приємними клопотами. Проте покупка «обов’язкових» презентів всім колегам і родичам не завжди приносить позитивні емоції. Для того, щоб святкові клопоти не напружували, до одарювання всіх і вся треба підходити з душею, але дотримуючись певних правил.

Кожного року напередодні новорічних свят ми ламаємо голову: «Що б його такого подарувати, чого ще не дарували?» Пляшку шампанського колезі – банально. Солодкий набір і кіло мандаринів своєму чаду – стандартно. Компакт-диск для коханого чи парфум на свій страх і ризик для коханої – вже було. Насправді, існує безліч варіантів. Головне – ефективна стратегія.

Презент діловий
Ви вирішили зробити колегам невеликі подаруночки. Ідея похвальна, але варто запам’ятати, що згідно з діловим етикетом, ваше символічне підношення колезі має бути приємним та корисним. Подарунок може бути недорогим, але і недешевим. Запам’ятайте кілька правил:
* Подарунок колезі має бути недорогим, щоб не порушувати рівноправних ділових взаємовідносин у колективі.
* Інтимні натяки – табу. І щоб ніякої білизни, панчішок чи парфумів.
* Упаковка не повинна затьмарювати презент.
* За службовим етикетом у всьому світі не заведено, аби підлеглі дарували презенти начальству. Але Новий рік – свято особливе. Краще робити подарунок не від себе особисто, а скинутись усім колективом на символічне підношення шефу, враховуючи його інтереси чи хобі.
Щодо колег, то їм можна подарувати будь-що: ялинкові прикраси, книги, диски, канцелярські дрібниці, календарі, органайзери, білети на концерти. До того ж, цього року на вершині популярності будуть свині у різних варіаціях – копилки, брелоки, магнітики на холодильник тощо.

Презент дитячий
Дітям краще дарувати презенти, враховуючи їхній вік.
Малюку від трьох до п’яти років варто подарувати щось пов’язане з іграми: фломастери, книжки-іграшки, конструктори для хлопчиків і лялькові будиночки для дівчаток тощо.
Дитині від шести до восьми років краще презентувати щось пов’язане зі школою – у цьому віці вони ще охоче до неї ходять. Ваше чадо зрадіє пеналам, олівцям, ручкам і ластикам з героями мультиків, комп’ютерним і настільним іграм, дискам з мультфільмами, великим м’яким іграшкам, самокатам, роликам і взагалі всьому, що пересувається.
Чаду від дев’яти до дванадцяти років шкільних дрібничок дарувати не варто – навчання видається їм вже не таким привабливим. Дівчатам підійдуть гарні «бальні» сукні, чобіточки, шпильки і тому подібні причандалики, набори дитячої косметики тощо. З хлопцями таке не проходить. Їм сподобається все, що підкреслить їх «хлопчачість». Наприклад, ваш хлопчик буде в захваті від велосипеду з усіма наворотами.
Підліткам від тринадцяти до п’ятнадцяти років краще дарувати те, про що вони мріють – з сюрпризами можна і не вгодити. Шкільні дрібниці – табу. Адже підлітки, як правило, живуть за девізом «Геть школу! Нехай живуть тусовки!». Хлопчик оцінить комп’ютер, диски з іграми, книжку, що чітко відповідає його інтересам. Дівчинка зрадіє модному одягу і косметиці. Універсальний подарунок для обох – нова мобілка.

Презенти коханим
Подарунок близькій людині – це не те, що подарунок колезі – кожен сам добре знає, чим живе його коханий або кохана. Але в цьому плані безпрограшний варіант – це коштовності. І неважливо про що йдеться – про запонки для чоловіка чи прикраси для жінки.
Три основні напрямки сьогоднішньої ювелірної моди – це класика, авангард і фольклор. У моду повертається жовте золото. Біле поступово залишає «сцену», але повністю не зникає – дизайнери пропонують поєднувати різні метали в одній прикрасі.

МОДНО
Підвіски, брошки і браслети. Вони знову у моді. Головне, щоб всі ці дрібнички були оригінальними.
Кулони з «мереживним» орнаментом. Ефект мережива досягається завдяки багатошаровості виробу і «різьбі» по металу.
Поєднання металів. Новинка сезону – золото в поєднанні зі сріблом, деревом і шкірою. Дизайнери сміливо експериментують і не бояться поєднувати ці елементи. При цьому золота і срібна поверхня прикраси має бути перекреслена тоненькими лініями.
А ще коханій можна подарувати прикрасу з використанням символів природи – птахів, звірів і рослин. Завдяки їм прикраса набуде ще статусу оберіга.
Масивні обручки з кольоровим камінням. У таких прикрасах об’єм досягається за рахунок «надутості». Не дивлячись на великі розміри, їх дуже легко носити. Останній писк моди у таких дорогоцінностях – ефект матовості. Щодо камінчиків, то чим їх більше, тим краще. Найчастіше дизайнери поєднують натуральні топази, хризоліти, аметисти, цитрини та штучно забарвлені чорні, жовті і рожеві діаманти.
Золоті стрічки. На шийку коханій можна подарувати кольє у вигляді широкої стрічки, яка ефектно виглядає в золотому оформленні – дизайнери стверджують, що це особливий шик цієї зими.

Готуйте гаманці – ялинки на підході
Масове завезення ялинок до Кременчука очікується вже наприкінці цього тижня. «Як і минулого року, ялинки розкладуть на подвір’ї лісгоспу (вул.Шевченка, 41) і підвозитимуть по мірі розпродажу. Залежно від «зросту», новорічні красуні коштуватимуть від 15 гривень (до 2 метрів), до 27 гривень (2-3 метри). Ялинки завозитимуться зі спеціальних «новорічних плантацій», з Козельщанського, Кобеляцького, Кременчуцького та Глобинського районів», – повідомив «Телеграфу» головний лісничий Кременчуцького держлісгоспу Роман Пащенко.
Любителів легкої наживи чекають штрафи від 85 до 170 гривень, залежно від кількості знищених дерев, та 40 гривень збитку за кожне зрубане дерево.

Щоб не «підклали свиню»
Звичайно ж, ялинки продаватиме не тільки лісгосп, а й приватні торговці на міських ринках. Спеціальних дозволів на торгівлю ялинками отримувати підприємцям не потрібно. Єдиний документ, що підтверджує безпечність деревця – сертифікат радіаційної якості, який видає міська санстанція. Фахівці встановлюють, наскільки ялинка безпечна для здоров’я, бо її можуть привезти із радіаційно небезпечних місць. «Наразі документи погоджує лише один підприємець», – розповів завідувач комунального відділення міської СЕС Микола Закіпний. Тому вимагати у продавців на ринку сертифікат радіаційної якості не буде зайвим.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх