Тендер по-новому

10.04.2008, 23:47 Переглядів: 4 327

Тендер  по-новомуСума закупівель, при якій проводиться тендер, збільшена з 20-ти тисяч гривень до 100..

Тендер  по-новому

Нардепи значно спростили процедуру проведення тендерів

Відтепер інформація про проведення тендерів має публікуватися безкоштовно. Тендерна документація теж видаватиметься  безплатно.  

Верховна Рада України скасувала Закон «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти», а Уряд розробив тимчасовий порядок здійснення держзакупівель на основі редакції старого закону, що діяв станом на 17 листопада 2004 року. Тимчасове положення стосується  всіх закупівель товарів, робіт і послуг, що повністю або частково здійснюються за рахунок державних коштів, за умов, що вартість закупівлі товарів і послуг становить не менше, ніж 100 тисяч гривень, а робіт – 300 тисяч гривень. (Раніше, за старим законом, тендер із закупівлі проводився, починаючи з 20 тисяч гривень, а тендер з надання послуг – з 50 тисяч – ред.)

– До переліку закупівель, на які не розповсюджується положення закону, відтепер віднесено:  документи суворої звітності; товари, роботи та послуги, які закуповуються для аварійного ремонту обладнання; послуги з транспортування та постачання природного газу; закупівля книг, періодичних видань, протезно-ортопедичних виробів, – розповів «Телеграфу» начальник відділу економічного аналізу, цін та тарифів Кременчуцького міськвиконкому Микола Здойма.

За його словами, відтепер оголошення про заплановану закупівлю публікується безоплатно в інформаційному бюлетені «Вісник державних закупівель» та безоплатно розміщується на веб-порталі з питань державних закупівель.

Закупівля може здійснюватися шляхом проведення таких процедур: відкриті торги; торги з обмеженою участю; двоступеневі торги; запит цінових пропозицій (котирувань); редукціон; закупівля в одного учасника.

– Хочу зауважити, що оголошення про заплановану закупівлю мають розміщувати у «Віснику» лише по відкритих торгах. До речі, видача тендерної документації теж має бути безкоштовною. Раніше за тендерну документацію виконавці сплачували від однієї до п’яти тисяч гривень  залежно від суми тендера. Не треба зараз платити і за реєстрацію учасників у Тендерній палаті, як це було раніше. Плата за реєстрацію була різною: від 500 до 13 тисяч гривень, наприклад, – зазначив пан Здойма.

Основною процедурою здійснення закупівель є відкриті торги. Наданих тендерних пропозицій  має бути не менше двох.

Строк подання цінових пропозицій встановлюється замовником, але не може бути меншим, ніж п’ять робочих днів із дати запрошення учасника. З метою забезпечення відкритості та прозорості процедур закупівель, під час розкриття цінових пропозицій можуть бути присутні представники ЗМІ.

Замовник інформує протягом шести календарних днів про результати проведення процедури запиту цінових пропозицій (котирувань) усіх учасників, що подали свої цінові пропозиції, але не були присутні під час розкриття пропозицій. Процедура запиту цінових пропозицій скасовується, якщо подано менше трьох пропозицій.

Відповідно до Тимчасового положення, будь-який учасник  може оскаржити дії замовника. Об’єктом оскарження не може бути: зроблений учасником вибір процедури закупівлі; рішення замовника про відхилення всіх тендерних пропозицій.

Координацію закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти здійснює Міністерство економіки.

 

Приклад:

Виконком вирішив проводити закупівлю канцтоварів. Якщо сума закупівель –  до 100 тисяч гривень, то тендер не проводиться. Якщо сума товарів – від 100 до 200 тисяч гривень, то проводиться запит цінових пропозицій, а якщо більше 200 тисяч гривень, то будуть проведені відкриті торги.

Порядок проведення запиту цінових пропозицій:
1. Розміщення оголошення на сайті міськвиконкому.
2. Розсилання запрошень учасникам тендера.
3. Учасники тендера складають  перелік товарів та цін і подають їх до тендерного комітету  в запечатаному конверті.
4. Визначення переможця тендерним комітетом

Порядок проведення відкритих торгів:
1. Розміщення оголошення у «Віснику державних закупівель» та на сайтах цього видання і міськради.
2. Розгляд листів від усіх бажаючих взяти участь у тендері, у яких вони просять надати тендерну документацію із зазначеними вимогами до учасника і продукції.
3. Розгляд пропозицій у запечатаних конвертах.
4. Визначення переможця тендерним комітетом.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2008/04/10/tender-po-novomu_10398.html -->
 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх