Справжнього французького гарячого круасана, випеченого за оригінальною технологію, зможуть тепер без проблем скуштувати з кавою полтавці в багатьох місцях обласного центру. Сьогодні в ході ділової зустрічі в міській раді з власником хлібопекарного комплексу “Кулінічі” та західним інвесторами було досягнуто домовленостей про відкриття в Полтаві мережі магазинів – пекарень, оснащених найсучаснішим обладнанням. В них будуть вироблятися хлібобулочні вироби за європейськими технологіями.
Лише виробів з листкового тіста в них випікатимуть понад 200 видів.
Справжнього французького гарячого круасана, випеченого за оригінальною технологію, зможуть тепер без проблем скуштувати з кавою полтавці в багатьох місцях обласного центру. Сьогодні в ході ділової зустрічі в міській раді з власником хлібопекарного комплексу “Кулінічі” та західним інвесторами було досягнуто домовленостей про відкриття в Полтаві мережі магазинів – пекарень, оснащених найсучаснішим обладнанням. В них будуть вироблятися хлібобулочні вироби за європейськими технологіями. Лише виробів з листкового тіста в них випікатимуть понад 200 видів. А крім цього численні тістечка та різноманітні сорти хліба. В нараді взяли участь міський голова Андрій Матковський, працівники міськвиконкому, засновник ТОВ “Хлібокомбінат “Кулінічі” Володимир Мисик, директор Словенської компанії BTF (БіТієФ) Боян Кушар та комерційний директор італійської фірми Technoareadementi (Техноаредементі) Массімо Леонціо. Відома італійська фірма спеціалізується на проектуванні, будівництві та оснащенні пекарень, ресторанів, магазинів, піцерій, тощо. В полтавську мережу входитимуть як магазини – пекарні мінімальних розмірів (від 35 метрів квадратних), так і середні та великі з кафетеріями. Проект буде реалізований в найкоротші терміни – протягом наступного року. Сторони підписали відповідний Меморандум. Міський голова Андрій Матковський наголошував на наявності в асортименті соціальних сортів хліба з гарантією стабільно нижчих цін. Крім цього проект сприятиме створенню в Полтаві 400 нових робочих місць, податки сплачуватимуться теж в місті, за містом залишатиметься і статистична звітність про обсяги виробництва. Для західних інвесторів це пілотний проект в Україні. Гості поділилися планами використання відомих у світі полтавських технологій роботи з тістом, йдеться, зокрема і про галушки. Тому мова може йти й про експорт полтавської продукції. Вони відзначили оперативність й ефективність молодої команди полтавської мерії, яка сприяє економічному розвитку міста та підприємництву.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.