«Укртатнафту» оштрафували на півмільйона за зловживання

21.06.2007, 21:06 Переглядів: 2 061

В Україні підприємство продавало авіапальне дорожче, ніж за кордоном.

Антимонопольний комітет вказав на зловживання «Укртатнафтою» монопольним становищем на українському ринку авіаційного пального та оштрафував порушника на півмільйона гривень. Таке рішення комітет прийняв 19 червня. За даними прес-служби комітету,  у вересні-жовтні минулого року “Укртатнафта” необґрунтовано завищувала ціни на авіапальне, яке реалізовувала в Україні. Зокрема, у вересні тонна авіапального цього виробника на внутрішньому ринку коштувала десь на 400 гривень дорожче, ніж на зовнішніх, на яких товариство також реалізує свою продукцію. Аналогічна тенденція зберігалася і в жовтні.
Як встановив комітет, у минулому році товариство займало монопольне становище на українському ринку авіапального, тоді як за кордоном збувало продукцію в умовах значного конкурентного тиску.
Таким чином, дії “Укртатнафти” щодо встановлення завищених цін на авіапальне свідчать про зловживання ринковою владою, дійшов висновку АМК.
«Той факт, що “Укртатнафта” визнала порушення та зобов’язалася сплатити штраф до державного бюджету дає підстави сподіватися, що в подальшому ця компанія буде більш виважено працювати на ринку, – зазначив  голова АМК Олексій Костусєв. – Однак під час дослідження причин різкого стрибка цін на авіапальне комітет виявив ознаки порушення конкуренційного законодавства і в діях заправників аеропорту «Бориспіль». Найближчим часом ми завершимо розслідування та приймемо відповідне рішення».



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2007/06/21/6123.html -->
 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх