Кременчуцький автоскладальний завод близький до банкрутства

28.08.2009, 20:15 Переглядів: 3 383

Кременчуцький автоскладальний завод близький до банкрутстваСправу про банкрутство КрАСЗ розпочато на вимогу іншого структурного підрозділу «АІСа» - харківської «АЗЧ-Сервіс».

Кременчуцький автоскладальний завод близький до банкрутства

Експерти впевнені, що банкрутство КрАСЗ ініційовано з метою вирішити проблему з боргами підприємства перед банками

Господарський суд Полтавської області своєю ухвалою відкрив провадження у справі про банкрутство Кременчуцького автоскладального заводу, що входить до складу Групи компаній «АІС». Про це інформує УНІАН з посиланням на офіційне повідомлення, опубліковане на сайті Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. За даними газети «Дело», справу про банкрутство КрАСЗ розпочато на вимогу іншого структурного підрозділу «АІСа» - харківської «АЗЧ-Сервіс». Загальна сума вимог приватного підприємства 283 тис. 554,99 грн. Розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Олександр Яременко. Підготовче засідання суду призначене на 10 вересня.

У самій «АІС» конфлікт між підприємствами корпорації не коментують.

Тим не менш експерти впевнені, що банкрутство ініційовано з метою вирішити проблему з боргами підприємства перед банками. Так, за даними газети, станом на кінець червня 2009 року борг заводу по кредитах становив 509,4 млн. грн, а загальний обсяг боргових зобов’язань - 563,3 млн грн. З урахуванням того, що ринкова вартість кременчуцького підприємства сьогодні, за даними Astrum Investment Management, не перевищує 100 млн грн, у результаті банкрутства кредиторам доведеться пробачити заводу понад 460 млн грн.

До того ж аналітики припускають, що в такий спосіб «АІС» може намагатися уникнути ситуації, яка сталася на Донецькому електрометалургійному заводі, який за борги перейшов у власність кредитора - Альфа-Банку. «Виходячи із суми кредиторської заборгованості, цілком логічно припустити, що і КрАСЗ може перебувати в заставі за будь-яким кредитом. І відповідно кредитор може вчинити так само, як це зробив Альфа-Банк з ДЕМЗ», - відзначає аналітик, який побажав не називатися. Як відзначає «Дело», фінансові проблеми на підприємстві почалися через падіння обсягів продажів нових автомобілів в Україні і, як наслідок, вимушене скорочення їх виробництва. Безумовно, це відбилося на фінансових показниках КрАСЗ. Перше півріччя 2009 року ТОВ «Кременчуцький автоскладальний завод» завершив з чистими збитками 32814 тис. грн.., тоді як за аналогічний період 2008 року чистий прибуток становив 4,837 млн. грн. ТОВ «Кременчуцький автоскладальний завод», що входить до складу Групи компаній «АІС», здійснює крупно-вузлове складання автомобілів різних марок. На даний момент завод виробляє автомобілі Geely, SsangYong і Great Wall.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2009/08/28/avtoskladalnij_8365.html -->
 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх