Укриття, їдальня та харчоблок: експерти виявили ризики завищення вартості в закупівлях Полтавської громади

20.08.2024, 12:28 Переглядів: 339

 Рекомендується переглянути вартість матеріалів та додатково проаналізувати закупівлі фірми через ймовірність фінансових ризиків

Експерти робочої групи «Прозорість і підзвітність», що працює при Полтавській обласній військовій адміністрації, виявили ризики завищення вартості матеріалів у трьох закупівлях Полтавської громади, що стосуються будівництва укриття, капітального ремонту шкільної їдальні та харчоблоку, а також реконструкції тиру під протирадіаційне укриття в навчальних закладах міста. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив очільник Полтавської облвійськадміністрації Філіп Пронін.

Всі ці роботи виконує одна компанія, яка, за даними аналітиків БЕБ, є фігурантом кількох кримінальних справ, включаючи привласнення бюджетних коштів та порушення правил використання надр.

Фахівці рекомендували переглянути вартість окремих матеріалів для зменшення цін за договорами, оскільки співпраця з цим підприємством може створити репутаційні та фінансові ризики для громади. Крім того, податкові органи звернули увагу на значні обсяги комплектуючих, які закуповує фірма, і розглядають ймовірність мінімізації оподаткування через формування податкового кредиту. Податківці планують додатково проаналізувати обґрунтованість таких закупівель.

Нагадаємо, що також фахівці робочої групи «Прозорість і підзвітність» вивчають закупівлі однієї з громад Кременчуцького району.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх