У Вашингтоні з’явився пам’ятник жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років

9.08.2015, 13:00 Переглядів: 3 857

У Вашингтоні з’явився пам’ятник жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років

Пам'ятник називається «Пшеничне поле» і зображений у вигляді величезної вертикальної бронзової плити на кам'яній основі. На ній відтворено 10-метрове поле пшеничних колосків - спершу здорових, а потім зів’ялих і зникаючих. Поруч з бронзовою плитою розміщений текст з коротким описом, англійською та російською мовами про Голодомор в Україні

Кілька днів тому у столиці США, після багатьох років підготовки, з'явився пам'ятник мільйонам жертв масового голоду в Україні в 1932-33 роках 20-го століття, що виник в результаті цілеспрямованої політики більшовицької влади, повідомляє Радіо Свобода.

 

Верховна рада України ще в 2006 році визнала Голодомор актом геноциду українського народу. Однак пізніше, при президентстві Віктора Януковича, його адміністрація виступала проти увічнення пам'яті померлих і, конкретно, проти появи монумента в США - тодішня влада у Києві дотримувалася офіційної російської точки зору, що Голодомор не був етнічно спрямованим геноцидом, а був лише частиною загального масового голоду в СРСР на початку 30-х років.

 

Світові історики досі розходяться в думках щодо числа жертв Голодомору в Україні в 1932-33 роках. Однак загальний масштаб колосальної катастрофи, яка спіткала український народ у результаті сталінської політики - колективізації, знищення грамотних фахівців і безжального грабежу селян, ні в кого з авторитетних дослідників сумнівів не викликає.

 

У Вашингтоні з’явився пам’ятник жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років

 

Пам'ятник жертвам Голодомору, встановлений в центрі Вашингтона, поблизу Massachusets Avenue і North Capitol Street, називається «Пшеничне поле». Він виконаний у вигляді величезної вертикальної бронзової плити на кам'яній основі, що зображає 10-метрове поле спершу здорових пшеничних колосків, які поступово в’януть і зникають. Поруч з бронзовою плитою розміщений текст з коротким описом, англійською та російською мовами, Голодомору в Україні.

 

Для здійснення проекту, з моменту його задумки, знадобилося близько 20 років. Офіційне відкриття монумента призначено на 7 листопада, напередодні дня щорічних пам'ятних заходів, на яких українці усього світу шанують загиблих від рук сталінського режиму співвітчизників.

Автор: malyarenko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх