17 кременчуцьких письменників занесені до довідника «Літератори Полтавщини»

20.02.2009, 20:19 Переглядів: 8 810
Власне, занесені не письменники, а інформація про них – біографія та бібліографічна довідка..
17 авторів намагаються вміститися разом в одному кадрі

Полтавська спілка літераторів випустила довідник «Літератори Полтавщини» (2008 рік). За визначенням редакційної ради, до офіційного обласного довідника щороку заноситься інформація про місцевих авторів, які «знайшли свого читача та твори яких регулярно друкуються у періодичних виданнях або видаються окремими збірками». Коротше кажучи, до довідника включаються дані лише визнаних письменників.

Нам страшенно приємно повідомити, що Полтава визнала аж 17 кременчуцьких письменників достойними «потрапити» до довідника. Всі вони – члени найстарішої та найстабільнішої кременчуцької літературної спілки «Славутич». З 2001 року керує нею Борис Кулик - відомий кременчуцький літератор та викладач української мови.

Минулої неділі, на щомісячному засіданні літературної спілки «Славутич», кременчуцькі письменники, занесені до довідника «Літератори Полтавщини», отримали по іменному примірнику. Загальний наклад видання – 500 екземплярів. Довідник містить інформацію про 105 літераторів Полтавської області.

Після урочистої роздачі довідників, літератори зайнялися звичною роботою – слухали та аналізували твори колег. Цього разу свої поезії представив Володимир Криворучко. Вірші були симпатичні, домашні – про дитинство, плавні, ромашки, рідне село, батьків – і навіть про котика з м’якими лапками.

Також на засіданні літературної спілки відбулась презентація нової збірки поезій Надії Рябенко. Тематика аналогічна – дитинство, рідне село, мама. Голова спілки Борис Кулик визначив її, як «ніжну лірику».



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх