Кременчук втопили в ОКЕАНі музики

22.06.2006, 19:06 Переглядів: 2 294
17 червня у великій залі міського Палацу культури глядачі відривались під музику відомого українського рок-гурту “Океан Ельзи”. Світло, звук, сам виступ – все на вищому рівні, та чи все так ідеально, як здалося на перший погляд?.
Раніше Вакарчук дозволяв себе фотографувати. Фото з архіву “Телеграфа”. 2004 рік.
Фото: Дмитрий Бабец

Відомий український гурт “Океан Ельзи”, що на цьогорічній першій українській музичній премії ShowBizAwards отримав аж три перших місця, нарешті, за два роки відвідав і Кременчук. За день до виступу музиканти повернулися з Німеччини, де соліст гурту Святослав Вакарчук коментував футбольний матч між збірною України та Іспанії.
Не зважаючи на те, що вартість квитків була не з дешевих (50-60грн. на балконі та 80-170 у залі), вільних сидячих місць було лише два-три десятки.
“Все буде так, як ти хотіла” – співав у першій пісні Святослав Вакарчук. Ну майже так, бо хотілося, аби концерт розпочався вчасно, о 19:00, як і було оголошено, а не із затримкою більш ніж на півгодини. Дивно лише, чому із запізненням, адже гурт у повному складі весь цей час сидів у гримерці, голосно сміявся та випробовував нерви своїх прихильників. Через сорок хвилин совість у музикантів прокинулася, і вони вийшли на сцену. Світло та звук, звичайно, були на високому рівні. Від потужності колонок навіть у глядачів балкона закладало вуха, що вже й казати про залу. Деякі пісні звучали в новій обробці, наприклад, 'Майже весну' більшість глядачів спочатку переплутали з такою ж електронною “Кішкою”, яка так і не прозвучала на концерті.
До речі, у новому складі(два роки тому у гурті змінилися бас-гітарист та клавішник і рік тому – гітарист. прим.ред.) “ОЕ” у Кременчуці виступав уперше, та прихильникам цей склад, як виявилось, більш подобається, аніж колишній, бо коли раніше в залі лунало лише ім’я соліста, Святослава Вакарчука, то тепер прихильники не забули і про інших учасників гурту. Варто зазначити, що “нова кров” позитивно вплинула на творчість гурту – музика стала більш електронною та енергійною. Під час концерту, як і завжди, вилазячи на колонки та прожектори, Святослав виконував божевільні танці з пародією на стриптиз, на що публіка реагувала, певно, не так, як хотілося співакові – “Слава, слезь, ти нам нужен живой!”. За це міні-еро-шоу на сцені Вакарчук отримав величезну купу квітів, які після концерту так і не забрав… На жаль, увічнити це дійство не вдалося - під час усього концерту заборонили фото та відеозйомку…На прохання дати автограф, соліст зауважив: “Якщо я зараз буду роздавати автографи – концерту не буде. Чекайте закінчення виступу.”. Ближче до завершення, музиканти, за традицією, покинули сцену, аби глядачі викликали їх на біс. Кричати довелося хвилини три- п’ять, після чого гурт виконав ще три пісні. Приємною несподіванкою був ще один вихід на біс, коли “океани” пішли “на перекур” у гримерку та повернулися з прощальною “Дякую!”.
Обіцяні солістом автографи отримали лише найпертіші і нахабніші – чоловік з бейджем “ОЕ” кілька разів виходив та намагався прогнати фанів, арґументуючи відмову у розписах великою втомою музикантів. Не допомогла навіть кавер-версія однієї з пісень “ОЕ” у виконанні прихильників- “Я віддамся без бою!” співали вони замість “Я не здамся без бою!”. Пізніше охоронці своїми “обіймами” намагалися захистити Вакарчука від фанів, та їм це не дуже вдалося.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх