Джаз-авангард

28.09.2006, 16:09 Переглядів: 1 975
Київський дивак Юрій Зморович, який уміє вилучати звуки з чого попало: тарілок, пенопласту, пластику чи праски, вважає, що необов’язково знати ноти.
Київський дивак Юрій Зморович, який уміє вилучати звуки з чого попало: тарілок, пенопласту, пластику чи праски, вважає, що необов’язково знати ноти

Столичного мультиінструменталіста Юрія Зморовича запросив на клубну вечірку в готель «Онтаріо» керівник джаз-банду «Du talon» Сергій Горюнович. Пан Зморович минулої зими вже дивував кременчужан зі сцени міського Палацу культури, стріляючи під час виступу на фестивалі джазу по цинковій пластині. Кажуть, що дружина цього митця – викладачка музичної школи – тішиться з того, що чоловік вигадує нові мотиви, коли вона на роботі.
Публіка в «Онтаріо» сприймала авангардиста неоднозначно. Комусь лізли в голову асоціації про Отелло та Дездемону, хтось під ті звуки уявляв, що його дружина нарешті вийшла по хліб і більше не повернулася. І Слава Богу, ніколи не повернеться! Хтось вбачав у тому нагромадженні звуків абсурдність долі і плин часу. Місцеві музиканти припустили, що треба виховуватися на цій музиці, аби її розуміти. А ось офіціант вийшов із зали і пробурмотів: «Не можна таку музику слухати. Кошмари насняться. А ще ж додому йти».
Юрій Зморович стверджує, що має успіх за кордоном, але зазначає: «Найліпше я почуваюся вдома, у нашій парадоксальній, закомплексованій, складній рідній Україні…»



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх